A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Csongrád Megyei Kormányhivatal két számítógépet vitt a Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába. A lakók a munkatársakkal és diákokkal közösen ünnepelték a karácsonyt.

A Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola diákjainak műsorával kezdődött a karácsonyi ünnepség Csongrád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonában, amelyen énekeltek és verset mondtak lakók és dolgozók is. Az önkormányzat nevében az időseket Toldi János képviselő köszöntötte.

Az intézmény vezetőjétől megtudtuk, mivel a lakóknak gyakorlatilag ez az otthona, így azt szeretnék, ha ugyanolyan meghitt, családias lenne számukra az ünnep, mint ahogyan régen telt.

– Sokuknak ha van is családtagja, azok messze élnek. A karácsonyra mi is hetekkel korábban elkezdünk készülődni, a bent lakók együtt díszítik a munkatársakkal a karácsonyfát, és a karácsonyi menü is ugyanolyan, mint bármely családban. – mondta el kérdésünkre Kiss Ildikó.

Lakatos-Tóth Andor a Makói Járási Hivatal vezetője is részt vett az ünnepségen, és nem is érkezett üres kézzel. A Csongrád Megyei Kormányhivatal ugyanis két számítógépet ajánlott fel az otthonnak karácsonyra.

– Küldetésnek tartjuk, hogy a jogszabályi feladatokon túl olyan dolgokkal is foglalkozzunk, segítséget nyújtsunk, amelyek a helyi közösségek számára fontosak. Azt tapasztaltuk, hogy ennek a lehetőségnek főleg a bentlakásos intézményeknél van nagy jelentősége, hiszen így mondjuk éppen most, az adventi időszakban tudnak a családtagokkal kapcsolatot teremteni az interneten keresztül. – mondta el Lakatos-Tóth Andor.

A kormányhivatal 2015 óta rendszeresen ajánlja fel a rendelkezésre álló számítógépek és irodabútorok közül azokat, amelyek a feladatellátáshoz nem szükségesek a megyei szociális intézmények számára, tette hozzá a hivatalvezető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest