Mintegy 80 tagot számlál az egyesület, amelynél hagyomány, hogy kaláccsal és forralt borral ünnepelnek karácsony előtt. Most a Makói Katolikus Általános Iskola és Óvodadiákjai készültek nekik műsorral.

– Egy hónapban egyszer találkozunk, de ilyenkor is igyekszik mindenki úgy alakítani a munkát, hogy eljusson ide is – tudtuk meg a Makói Nők Klubja Egyesület elnökétől a karácsonyi ünnepségük előtt.

Baranyi Béláné elmondta, a hagyományaik szerint kaláccsal és forralt borral ünnepelnek ilyenkor, ezzel zárják a 2018-as évet, amely most is eredményesre sikerült. A megtartott előadásokra és a gyulai kirándulásra is szívesen emlékeznek vissza a tagok.

– Sajnos a fiatalokat nem tudjuk bevonzani, de hálaistennek rendkívül sok elfoglaltság van számukra a városban, én megértem, hogy szívesebben mennek mondjuk a Makói Fiatalok Akadémiájának programjaira, mint öregasszonyok közé. – mondta mosolyogva az egyesület elnöke.

Az ünnepségen részt vett Toldi János is, aki szerint ilyenkor karácsony előtt a hasonló összejövetelek nagyon fontosak a közösségszámára.

– Az egyébként is egymást ismerő emberek, ha találkoznak, ilyenkor meg tudják beszélni a történéseket. Sokkal családiasabb, hangulatosabb ez, mint mondjuk egy előadáson ülni. Az is kell természetesen, de éppen a szeretet ünnepe előtt nekem az ilyen rendezvények jobban tetszenek. – mondta el portálunknak az önkormányzati képviselő.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest