Egyre több baba születik Makón, évet zárt a harmincéves Makó Budo Klub, 1104 fő kap tüzelőanyag támogatást a városban, nagyot nő jövőre is a minimálbér – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az elmúlt években növekedett a gyermekvállalási kedv Makón: míg 2016-ban 205, 2018-ban már 223 babát köszönthetett az önkormányzat. Hétfő délelőtt 112 családnak adta át a 100 ezer forint értékű bébikötvényeket a makói képviselő-testület a Sportcsarnokban.

A hagyományokhoz híven idén decemberben is Évzáró Gálát tartott a Makó Budo Klub, amelyen a bemutatók mellett elismerések és kitüntetések is gazdára találtak.

Makó területén 1104 fő nem részesült korábban a téli rezsicsökkentésben, így ők egyszeri 12 ezer forintos támogatást igényelhettek. Egy sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: 836 háztartás fát, 127-en propán-bután palackos gázt, 87-en szenet, 52-en pelletet és brikettet, továbbá 1-1 fő tartályos gázt és fűtőolajat igényeltek.

Várhatóan átlépi a 200 ezer forintot jövőre a garantált bérminimum összege, míg a minimálbér 150 ezer forintra nőhet, erről a héten állapodhat meg a munkaadói és a munkavállalói oldal, egyezség hiányában pedig a kormány határozhat.

Nem csak Márki-Zay Péterrel, hanem az önkormányzattal is perben áll a kórház. Ügyvédjük szerint ráadásul a Polgármesteri Hivatalban egy 1,7 millió forintos szerződés kapcsán hűtlen kezelést is elkövethettek, ezért azt kérte a bíróságtól, hogy továbbítsa az ügy iratait az ügyészség felé.

A mai napot pedig Tom Odell dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest