Egyesített eljárásban vizsgál tovább két szegedi büntetőügyet a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya, a hatóság vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása miatt folytat nyomozást – értesült a Magyar Idők. Az ügyekben Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója tett korábban feljelentést. A jogász először 2017. július 14-én azért tett feljelentést, mert azt tapasztalta: a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban.

– Mars téri piacbontással kapcsolatos intézkedés, a Cserepes sori piaci kereskedőkkel szembeni fellépés, továbbá a Szeviép-ügyben, illetve a parkolóbérletek juttatásának az ügyében – befolyás hatására járt el. Szabó a feljelentésében jelezte: a nyomozóhatóság magatartásának köze lehetett ahhoz, hogy a szegedi városvezetés parkolási kedvezményeket adott vezető beosztású rendőröknek.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója november végén is feljelentést tett, Szabó Bálint azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.

Forrás: Magyar Idők | Borítóképünk illusztráció.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest