Nem csak Márki-Zay Péterrel, hanem az önkormányzattal is perben áll a kórház. Ügyvédjük szerint ráadásul a Polgármesteri Hivatalban egy 1,7 millió forintos szerződés kapcsán hűtlen kezelést is elkövethettek, ezért azt kérte a bíróságtól, hogy továbbítsa az ügy iratait az ügyészség felé.

Mintegy 112 millió forinttal tartozik a hódmezővásárhelyi önkormányzat a kórháznak, ezért az pert indított ennek behajtására, ennek volt a mai napon a perfelvételi eljárása. A Szegedi Törvényszéktől mindkét ügyvéd azt kérte, hogy a tartozásnak azon részére, amelyet az önkormányzat is elismer, hozzanak részítéletet, ám a kórház ügyvédje egy a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat közötti szerződésre is felhívta a figyelmét a bíróságnak, amely álláspontjuk szerint törvényellenes.

A Polgármesteri Hivatal és az önkormányzat két külön költségvetési szerv, a kórház pedig előbbinek tartozott 1,7 millió forinttal, ezt azonban „ingyenesen átruházták” az utóbbira. Az akció célja az lenne az ügyvéd szerint, hogy ennyivel csökkentsék a mintegy 112 millió forintos tartozást.

– Minden olyan civilizált jogrendszerben, ahol odafigyelnek az adófizetők pénzére, az egyik legszilárdabb törvényi rendelkezés az, hogy az államot, a költségvetést, költségvetési szervet megillető követelésről lemondani nem lehet. Azon túl, hogy ez a szerződés álláspontunk szerint érvénytelen, nagyon súlyos jogsértés is. – mondta el Dr. Kriveczky György.

Hozzátette: akik a szerződés létrehozása során az államháztartási törvénynek ezt a rendelkezését figyelmen kívül hagyták, a felperesi álláspont szerint nyilvánvalóan megvalósították a hanyag kezelés, de minimálisan a hűtlen kezelés törvényi tényállását is.

Az alperes ügyvédje szerint nem történt elengedés, csak átruházás, Dr. Kriveczky György azonban továbbra is fenntartotta, hogy álláspontjuk szerint ebben a formában ez törvénytelen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest