Makó területén 1104 fő nem részesült korábban a téli rezsicsökkentésben, így ők egyszeri 12 ezer forintos támogatást igényelhettek. Egy sajtótájékoztatón Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: 836 háztartás fát, 127-en propán-bután palackos gázt, 87-en szenet, 52-en pelletet és brikettet, továbbá 1-1 fő tartályos gázt és fűtőolajat igényeltek.

Egyszeri, természetbeni támogatást kapnak azok, akik korábban nem részesültek a téli rezsicsökkentésben – döntött erről nemrég a Magyar Kormány. Mint Farkas Éva Erzsébet polgármester egy hétfői tájékoztatásban elmondta, 13 millió 248 ezer forint támogatást kapott a város. 1104 fő nem részesült korábban a téli rezsicsökkenésben, így ők fát, palackos gázt, szenet, pelletet, brikettet, tartályos gázt és fűtőolajat kérhettek. A kiszállítás költségeiben az önkormányzat is segít igény esetén, ugyanis Makó területén belül 2 ezer, külterületre 3 ezer forintért szállítják ki a választott tüzelőt.

Az önkormányzat két makói, tüzelőanyagot értékesítő vállalkozóval egyezett meg: az egyik a Bartal Trans Kft., akik a tűzifát biztosítják legkésőbb 2019. március 15-ig. A palackos gázt a Flaga Gáz Kft. nyújtja, amelyet a makói Shell benzinkutaknál lehet átvenni. Akik ezt a tüzelőanyagot választották, ők háromszor 4 ezer forintos utalványt kapnak. Dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta, a Makói Polgármesteri Hivatal aljegyzője hozzátette, ezeket az utalványokat az önkormányzattól vehetik át az igénylők.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest