Hírek Külföld

Mit tartalmaz a Soros 2.0?

Bajnai Gordon volt miniszterelnök mutatta be Magyarországon azt a dokumentumot, amelynek célja, hogy fenntartsa és felgyorsítsa a migrációt. A dokumentum még az önkormányzatokat is arra buzdítaná, hogy az adott nemzetállam jogrendszerén átlépve tekintse semmisnek egy ország alkotmányát – írja a Hirado.hu.

Mint kiderült, a dokumentumot a Soros György nevéhez köthető Nyílt Társadalom Alapítvány, az egyik német alapítvány és néhány, hazánkban kevésbé ismert nemzetközi szervezet készítette még tavaly novemberben a brüsszeli bürokrácia és az európai politikai elit kiválasztott képviselőivel együttműködve.

A terv időzítése a tavaly decemberi EU-csúcstalálkozó idejére tehető, a lobbiszervezetek gyakorlatilag megpróbálták a döntéshozókat nyomás alá helyezni– mondta Kiszelly Zoltán politológus a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában. Ezzel az a céljuk, hogy, amikor a döntésre kerül sor, az ő akaratuk szerint és érdekeiknek megfelelően hozzák meg a döntést.

Évi félmillió migráns

Látható, hogy Soros György első nekifutása a 2015-ös tömeges, másfél milliós beáramlás idején nem sikerült. Akkor még egymillió bevándorló behozataláról írt, a mostani terve azonban már egy finomítottabb változat, itt már évi félmilliós létszámról ír – fogalmazott a politológus.

Szerinte a terv egy része működik is, hiszen Németországban a koalíciós pártok abban egyeztek meg, hogy 180–220 ezer migránst fogadnak be évente, a fennmaradó létszámot pedig a többi uniós országnak kell teljesítenie. Látható, hogy a „Juncker-képlet”, amit 2015-ben már elfogadtak, egy olyan matematikai képlet, amely mentén bármennyi migránst szét lehetne osztani a tagországok között.

Újra élesítenék a betelepítést és a szétosztást

A Soros 2.0 lényege, hogy olyan lehetőségeket teremtsen, hogy nagy számban érkezzenek a migránsok Európába, így a szétosztást és a betelepítést újra lehetne élesíteni – szögezte le.

Ahhoz, hogy ezeket a javaslatokat átvigyék a képviselők a májusi európai parlamenti választásokon, szükségük van a demokratikus intézményrendszerekre – tette hozzá ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. Mint mondta, ide tartozik az Európai Parlament, az Európai Bizottság, de az Európai Tanácsra is szüksége van Soros embereinek. Az utóbbi esetében úgy tudnak befolyást szerezni, ha európai vezetőpolitikusokat, állam- és kormányfőket a „bűvkörükbe” vonnak – fogalmazott.