Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Hat nemzetiség kántált a Kolinda esten, karmesterként is bizonyított a képviselő a roma önkormányzat karácsonyi rendezvényén, jubileumi akadályverseny volt a SZIGNUM-ban – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Korona Szálló egyik irodájából indult útjára, ma már a szálló díszterme is kicsinek bizonyul a Kolinda esthez: szombat délután a Makói Román Nemzetiségi Önkormányzat nemzetiségi nappal egybekötött kolindát tartott.

Mintegy százhetvenen vettek részt szombat este a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett karácsonyi rendezvényen. A hangulatról az esten Luigi és a Makói Magán Zeneiskola gondoskodott, ahol vendégkarmesterként is közreműködött egy darabban dr. Sánta Sándor képviselő a közönség nagy örömére.

Kettős évfordulóra emlékezik az idén a makói Szent István Egyházi Általános Iskola fenntartója, a Boldogasszony Iskolanővérek rendje. 185 esztendeje alapította meg kongregációjukat Gerhardinger Boldog Terézia és 160 évvel ezelőtt jött létre a Magyar Tartomány.  Ez utóbbiról december 15-én, szombaton egy interaktív nappal emlékezett meg a SZIGNUM közössége.

Az elmúlt évben hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a Vállalkozói estet Apátfalván. Péntek délután közel 90 vállalkozót és kísérőiket hívták meg a Faluházban, hogy közösen zárják az évet.

Novemberben romániai Temes megyei Kécsa (Checea) község polgármestere Florea Daniel- Florin és Kövegy község polgármestere Galgóczkiné Krobák Mária Testvértelepülési Együttműködési Egyezményt írtak alá.

Évet értékelt Mucsi Tamás és Török Miklós: köszönet Farkas Éva Erzsébetnek, Czirbus Gábornak vannak hibái de segíteni akar az embereknek, a városvezetés jó dolgokat visz véghez, csak a kivitelezés rossz. A választásokra készülve bárkivel leülnek tárgyalni, de inkább mögéjük álljon be mindenki, mert más ellenzéki párt úgyse csinált semmit eddig se.

A mai napot pedig a Republic dalával indítjuk!