Kiemelt hírek Makó Sport

Évet zárt a makói KirályTeam

A Glorius Vigadóban nagyszabású esttel búcsúztatta el a 2018-as, sikerekben gazdag évet a Continental Makói KirályTeam Kick-box Akadémia. Meglepetés videók és díjosztások tarkították az estet.

Az elmúlt 12 hónap versenyekkel és izgalmakkal teli volt a Continental Makói Királyteam Kick-box Akadémia számára. Számos hazai versenyen vettek részt, két új korcsoportot tudtak indítani és világbajnoki címet is üdvözölhettek. Király István, a Magyar Kick-box Szövetség alelnöke, az Európai Kick-box Szövetség első számú elnöke és a KirályTeam elnöke nemcsak köszöntötte a sportolókat, hanem évet is zárt.

– A makói KirályTeam csapat az egyik nagyon fontos egységünk, gyermekünk. Őszintén elmondom, már a kezdetekben is nagyon-nagyon jó ötletnek tartottam, hogy itt is legyen csapatunk, de már most olyan szinteket értek el, amely minden várakozásunkat felülmúlt – fogalmazott Király István. Mint elmondta, nemrégiben az Nemzetközi Olimpiai Bizottság a kick-boxot is felvette az olimpiai számok közé. Reméli és biztos abban, hogy a 2028-as Los Angeles-i játékokon makói versenyzők is lehetnek majd. – A közeljövőben szeretnénk, ha Makó is helyszínt adna egy európai versenynek, ebben az önkormányzat is partner.

A csapat egyik húzóembere, Loós Dominik pozitívan értékelte az idei évét: a kitűzött céljait elérte, nemrég pedig az Év sportolója díját vehette át a várostól, amely hatalmas megtisztelésként érte.

– A magyar bajnokságon kezdődött az igazi célom, ahol az 57 kilogrammos súlycsoportot sikerült megnyernem és ezáltal indulhattam a világbajnokságon. A csapatversenyt megnyertük és úgy érzem, jól teljesítettem ott is – mesélte Dominik. Jövőre egy újabb célt tűzött ki maga elé a fiatal sportoló: az Európa Bajnokságot szeretné megnyerni és további szép eredményeket elérni más versenyeken.  

A csapatversenyben benne volt Haider Katrin is: a 13 éves lány már négy éve űzi ezt a sportot és szerinte egyáltalán nem nehéz érvényesülni ebben a sportban nőként.

– Elég nehéz évem volt, de összességében jó teljesítettem. A csapatversenyben világbajnokok lettünk, egyéniben pedig harmadik helyezést értem el – mesélte Katrin. – Az a célom, hogy minél jobb legyek ebben a sportágban és egy világbajnoki címnek is nagyon örülnék.

Az évzáró esten a kis sportolók meglepetés videóval készültek edzőiknek, Loós Csabának és Veres Richárdnak. A rendezvényen részt vett Weszelyné Véghseő Henriett képviselő is, aki úgy fogalmazott: gondolkozik azon, hogy csatlakozik a csapat felnőtt csoportjához.