Hírek Kiemelt hírek Makó

A harmadik gyertya is meggyújtásra került a makói adventi koszorún

A hit és remény gyertyái után meggyújtásra került a harmadik, világosságra emlékeztető gyertya a Makovecz téri adventi koszorún.

Az estet a Kálvin Téri Református Általános Iskola Felnőtt- és Gyermekkórusa nyitotta meg, amelyet Varga Noémi vezényelt, szintetizátoron kísérte Rakonczás Pál, furulyán Krátky Beáta játszott.

Ezt követően Asztalosné Gazsy Veronika osztotta meg gondolatait. A Makói Nagycsaládosok Egyesületének tagja beszédében szólt a rohanó időről, a gyermekeiről és a közelgő ünnepről, illetve az együtt töltött idő fontosságáról. – Ha az órákat, a perceket megállítani nem tudjuk, akkor legalább az alkalmas időt használjuk ki! Azt kívánom mindenkinek, hogy élvezzétek a karácsony minden pillanatát, legyen szép és meghitt ünnepetek! – összegezte gondolatait Asztalosné Gazsy Veronika.

Dr. Halmágyi Pál egy saját történetet osztott meg a karácsonyról, ezt követően pedig mint a Makó Város Fejlődéséért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, megköszönte a felajánlásokat, amelyeket a vállalkozók adtak a gyermekkarácsony megrendezésére és a gyermekek megajándékozására. – Örömmel mondhatom el, hogy több mint egymillió háromszázezer forint gyűlt össze az ilyen nemes adományokból a gyermekkarácsonyra, és ebből 201 olyan családot tudunk megajándékozni, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, ez 325 kisgyermeket jelent – hangsúlyozta.

Miután Kondrát Zoltán megáldotta a koszorút, a lelkész Asztalosné Gazsy Veronikával, Dr. Halmágyi Pállal és Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel közösen meggyújtotta a harmadik gyertyát. Az ünnepi programot a Forgatós Táncegyüttes műsora zárta.