Hírek Kiemelt hírek Makó

Gyerekeket ajándékoztak a Makói Teátrum előadásán

Az adventi reménység és örömteli várakozás időszakát éljük. Ilyenkor, karácsony közeledtével ideje végiggondolni az elmúló éveseményeit, történéseit, mindemellett pedig a hétköznapok rohanásában egy pillanatra megállni, és egymás felé fordulni. – írja Farkas Erzsébet közösségi oldalán.

A polgármester Facebook posztjában kiemelte: ennek jegyében kedveskedett a Makói Teátrum a városban élő gyermekeknek Oscar Wilde: „A boldog herceg” című meséjével, mely arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak karácsonykor, hanem a mindennapokban is segítsünk másoknak.

Az eseményen az Angyalsóhaj Alapítvány 25 ajándékcsomagot osztott ki szerényebb körülmények között élő gyermekek számára, valamint szintén 25 ajándékcsomagot ajándékozott a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói javára. Az intézménynek meglepetés ajándékként, számos hasznos fejlesztő játék is átadásra került, mely Makó Város Önkormányzata és a Makói Fiatalok Akadémiája által gyűjtött adományokból tevődött össze.

– Polgármesteri képviselői alapomból pedig további 120 ezer forintot ajánlottam fel karácsonyi ajándékokra gyermekeink részére. Köszönet Weszelyné Véghseő Henriett képviselőtársamnak, az adományozóknak, a segítő önkénteseknek a szervezőmunkáért, a Makói Teátrum előadásáért, az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriumának felajánlásáért, valamint Makó Város Önkormányzatának és a Makói Fiatalok Akadémiájának az adományok gyűjtéséért. – tette hozzá farkas Éva Erzsébet.