Hírek Makó

DK: a makói ellenzék közül csak mi dolgozunk

Évet értékelt Mucsi Tamás és Török Miklós: köszönet Farkas Éva Erzsébetnek, Czirbus Gábornak vannak hibái de segíteni akar az embereknek, a városvezetés jó dolgokat visz véghez, csak a kivitelezés rossz. A választásokra készülve bárkivel leülnek tárgyalni, de inkább mögéjük álljon be mindenki, mert más ellenzéki párt úgyse csinált semmit eddig se.

– Jó dolgokat kezd el a városvezetés, de rosszul megy a megvalósítás, mondta el Mucsi Tamás a Demokratikus Koalíció évértékelőjén. A választókerületi elnök példaként említette a Deák Ferenc utca, és a Csipkesor fejlesztését, ahol szerintük számos kivitelezési hibát elkövettek, ahogyan nagyon hiányolja a korábban szerintük kiválóan működő virágos Makó programot is. Török Miklós szerint pedig a kézilabdacsarnokot is lehetett volna máshová tenni.

Mucsi Tamás elmondta, a Csipkesorral kapcsolatban már Buzás Péterrel is sok vitája volt, mert korábban is úgy vélte, fel kell újítani, nem lehet állandóan csak kiszedni belőle a pénzt. A mostani megvalósításnál azonban azt kifogásolta, hogy a hatalmas vasszerkezetek miatt például nem fog bejutni természetes fény.

Mivel korábban a Demokratikus Koalíciónak az volt a problémája,hogy ha nem lesz alátámasztva a szerkezet, akkor a nagy súlytól leszakad, most meg ugye az, hogy ott van az alátámasztás, arra is rákérdeztünk, hogy nem gondolják-e, hogy a fejlesztések esetén gyakorlatilag bármit csinál a város, az nekik nem jó. Ha “van rajta sapka, akkor azért megy a csesztetés, ha meg nincs, akkor azért”?

Mucsi Tamás állítása szerint nem erről van szó, sok mindennek örül, de úgy gondolják, ők jobban tudnák csinálni. A választásra készülnek is, A, B, C, D, E tervvel, szóval van muníció, és nyitottak minden Makón működő párttal leülni beszélgetni és adott esetben összefogni, persze csak “ésszerű keretek között”.

– Van mögöttünk egy olyan támogatottság, és szavazóbázis, ami nagy fegyvertény, hiszen ha megnézzük az ellenzéki pártokat makói viszonylatban elmondhatjuk, hogy a Demokratikus Koalíció az egyetlen amelyik dolgozik. – mondta el erről Mucsi Tamás.

Bár sokat tényleg nem láttunk a pártoktól mi se, de ehhez a kijelentéshez lehet, hogy lenne pár szava az MSZP-nek, vagy éppen a Jobbiknak. Mindenesetre Mucsi szerint „nem a nagytestvér szokott beállni a kistestvér mögé”, amivel valószínűleg arra utalt, hogy igazából Makón a DK mögé legyen szíves felsorakozni mindenki.

A választókerületi elnöknek egyébként emberileg nincs baja a képviselőkkel, de szerinte csak Czirbus Gábor alkalmas a feladatra, akin azt látja, hogy ő akar segíteni az embereken, és akar tenni a városért.

Török Miklós azonban azt is kiemelte, a polgármester gyorsan és hatékonyan intézkedett a tüzelőanyagok ingyenes kiszállításával kapcsolatos javaslat esetében, amit meg is köszönt neki.

Ha már értékelés, megkérdeztük azt is, vajon miért mondja az ellenzék, hogy most aztán nagy népharag van a túlóratörvénnyel kapcsolatban, miközben a legnagyobb jóindulattal is csak néhány ezer ember vesz részt a tüntetéseken, de ha még a Márki-Zay szorzóval számolunk (valóság x 5 – a szerk.), az is kevés lenne.

Mucsi szerint azonban nem az a lényeg, hogy hány ember megy ki a tüntetésre, hanem hogy egy felmérés alapján szerinte a választók kétharmada tiltakozik a törvény ellen (ennél meg sokkal többen elutasítják a rendőrök elleni erőszakot, rongálást, illetve a megkérdezettek 60 százaléka az ellenzék parlamenti akcióját is, na mindegy…)

– Nézzük a legrosszabb esetet. Lehetősége van a munkáltatónak arra, hogy minden szombaton behívja a munkavállalót dolgozni, és be is hívja, mert a törvény lehetőséget ad rá, és ezt majd három év múlva fogja elszámolni a munkavállaló felé. – hangsúlyozta Mucsi Tamás a törvény kapcsán.

Próbáltuk felhívni a figyelmét arra, hogy az állandóan hangoztatott 400 óra túlóra, illetve a három év is egy maximum, ennyivel gyakorlatilag ember nem lesz Magyarországon, aki találkozik, de nem sikerült.

Mindenki dolgozni fog minden szombaton, mert a legrosszabb esetet nézzük és kész. Majd visszatérünk erre pár hónap múlva, aztán meglátjuk…