Színes Térség

Télapó ünnepség volt Kövegyen

Nemrégiben Kövegyen is járt a Télapó. A faluban szán helyett lovas kocsin közlekedve látogatta meg a kicsi gyermekeket.

Az ünnepség 13 órakor kezdődött, a Művelődési ház megtelt. Galgóczkiné Krobák Mária polgármester köszöntötte a megjelenteket. A gyermekek nagy izgalommal várták, hogy a Télapó megérkezzen ez idő alatt énekeltek, verset mondtak. Az ünnepségen egy színvonala előadással a Szegedi Látványszínház szórakoztatta a megjelent gyermekeket, szülőket, nagyszülőket.

A nagy sikerű műsor után a télapó kiosztotta a 0-14 éves korú gyermekeknek a mikulás csomagokat, amely édességet és gyümölcsöt tartalmazott. Az ünnepség keretében átadásra került az önkormányzat által nyújtott 10 ezer forintos támogatás, melyben a 0-18 éves korú gyermekek részesültek, valamint Galgóczkiné Krobák Mária köszöntötte a 2018. évben született kisbabákat. Kövegy Község Önkormányzata minden kövegyi újszülöttnek 50 ezer forint támogatást nyújt.

Az ajándékok kiosztása után az önkormányzati dolgozók és szülők által sütött süteménnyel és üdítővel kínálták a jelen lévőket, a gyermekek táncoltak és énekeltek a Télapóval. A Művelődési ház ezen a napon megtelt vidámsággal.