Kiemelt hírek Makó Színes

Jó szót és mosolyt is kapnak az adományozottak

Szorgos munka folyt ma a makói Szent István Király Plébánián. Az egyházközség önkéntesei az adventi időszakban összegyűjtött tartós élelmiszereket szortírozták. Az elkészített csomagokból rászoruló családoknak teszik széppé majd a karácsonyát.

Cukor, liszt és étolaj felajánlásokkal lehetett csatlakozni ahhoz a karitatív programhoz, amelyet a belvárosi katolikus plébánia önkéntesek hirdettek. – Szeretek segíteni az embereknek, jó érzés adni és az is, amikor látom, hogy örömet szerezhetek másoknak. Ez engem is boldoggá tesz – avatott be motivációiba a csoport vezetője. Szabóki Melinda elmondta, ismeretségi körében szólította meg azokat, akikről azt gondolta szívesen csatlakoznának egy ilyen kezdeményezéshez.

Ennek köszönhetően ma már tízen tevékenykednek együtt. Első akciójuk a mostani, amelyben idős vagy egyedülálló személyeket és rászoruló családokat ajándékoznak meg karácsonyra, tartós élelmiszer csomagokkal illetve egyéni hozzájárulásoknak köszönhetően, édességgel is. Az elképzelések valóra váltását segítette Pálfai Zoltán plébános is. – Minden olyan ötlet mögé odaállunk, amellyel másokat támogathatunk. Most azonban nem csak az adakozásról van szó, hanem a személyességről is. Az önkéntesek azon túl, hogy elviszik majd a csomagokat, beszélgetnek is a felkeresettekkel és így időt is ajándékoznak nekik – emelte ki az eseményjelentőségét az egyházközség vezetője.

Pálfai atya hozzátette, a templom perselyadományaiból összegyűlt pénzből tüzelőt is vásárolnak, hogy ezzel is támogassák azokat, akiknek erre nagy szükségük van a téli időszakban. December harmadik hétvégéjén a kis csoport szétporciózta a hívek, a SZIGNUM iskola diákjai és a felhívásnyomán adakozók felajánlásait. Az összegyűlt élelmiszerekből nagyjából húsz család kap majd tartós élelmiszer csomagot és tíznél többen tűzifát. De ami bizonyára a legfontosabb, az a jó szó és mosoly lesz, amit az adományok mellé természetesen jár.