Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Katolikus iskolások műsora szórakoztatta a FÉG klub nyugdíjasait, vándormuzsikus mesélt a SZIGNUM Luca-napján, idén is díjazták a JAG tehetséges diákjait a Gimiesten, a mai naptól átvehető a tüzelőanyag a téli rezsicsökkentésnek köszönhetően – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A FÉG Nyugdíjasklubban is már évek óta hagyomány, hogy karácsonyi ünnepséget tartanak. A katolikus iskola tanulói évek óta visszajáró vendégei a rendezvényüknek. A mintegy 50 fős klub tagjai havonta egyszer találkoznak, mint a klubvezetőtől megtudtuk, van mire büszkének lenniük ebben az évben.

Hagyományosan december 13-án látta vendégül a város nagycsoportos óvodásait a makói Szent István Egyházi Általános Iskola. A gyerekek a SZIGNUM Luca délutánján kézműveskedtek és bátorságpróbát teljesítettek, miközben a népszokásokkal is megismerkedtek

Idén is megrendezték a Makói József Attila Gimnáziumban a Gimiestet, mely során elismerték a diákok munkáját, immáron 23. alkalommal. Ráadásul egy jubileumot is ünnepeltek az esten, hiszen negyed évszázados lett az Erdei Etelka Alapítvány.

Makó-Rákoson a téli, karácsonyi műsornak nagy hagyománya van: ilyenkor összegyűlik a tanyavilág apraja-nagyja, hogy közösen ünnepeljenek forralt bor, tea és kalács társaságában. Az ünnepi műsor után sincs vége azonnal a programnak, hiszen mindenki örömmel marad, hogy beszélgessen,nosztalgiázzon, jól érezze magát.

Fogadóórát tartott a tegnapi napon Farkas Éva Erzsébet polgármester. Mint közösségi oldalán beszámolt róla, a fogadóóra keretében a Bartal Trans Kft. ügyvezetőjével aláírták a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült háztartások egyszeri 12 ezer forintos támogatásának természetbeni átadására jogosító vállalkozói szerződést.

Ebben az évben kiemelt támogatásban részesült Apátfalva:idén 8 millió 463 ezer forintból tudott tűzifát vásárolni a település. 294 fő kap a szociális alapon tűzrevalót.

A tegnapi napon folytatódott online fogadóóra-sorozatunk, Az orvos válaszol.

A mai napot pedig a Kispál és a Borz dalával indítjuk!