Kiemelt hírek Makó Színes

Vándormuzsikus mesélt a SZIGNUM Luca-napján

Hagyományosan december 13-án látta vendégül a város nagycsoportos óvodásait a makói Szent István Egyházi Általános Iskola. A gyerekek a SZIGNUM Luca délutánján kézműveskedtek és bátorságpróbát teljesítettek, miközben a népszokásokkal is megismerkedtek. A program zárásaként vándormuzsikus szórakoztatta őket.

A kéttannyelvű iskola kreatív tevékenységekkel, énekléssel és érdekes, átmozgató feladatokkal várta a kicsiket, akik az ünnepvárás jegyében verseket és mondókákat is megtanulhattak. – Az iskolánk erre az évre Bátor évet hirdetett. Ehhez kapcsolódik a kerettörténetünk, amelyben játékos feladatokat oldanak meg a gyerekek. A próbák teljesítéséért egy igazi tarisznyában gyűjtik a kincseket, miközben megismerkednek az alkalom népszokásaival is. Természetesen, az oktatási profilunkhoz illően, kicsit az angol nyelvet is belecsempésztük a foglalkozásokba– avatott be Varga Erika.

A szervező alsó tagozatos munkacsoport vezetője elmondta, törekedtek arra, hogy élményekkel teli és vidám délutánt biztosítsanak a kicsiknek, akik a tanítók segítségével apró emlékeket, könnyen elkészíthető karácsonyi dekorációt is hazavihettek. A program az intézmény számára jó lehetőséget biztosított arra,hogy az érdeklődő családok kicsit közelebbről megismerhessék a SZIGNUM-ot,amelyet Tóth Ákos igazgató mutatott be. Ezt követően kötetlenül lehetett beszélgetni az iskolában tanuló diákok szüleivel, akik készséggel válaszoltak a felmerült kérdésekre.

 – Tudjuk, hogy az iskolaválasztás komoly döntés. Ebben szeretnénk a saját tapasztalatainkkal segíteni. Úgy vélem,hiteles és befogadható, ha személyes véleményeket hallanak a jelenlévők –értékelt Kis-Jakabné dr. Szedoglavits Jolán, akinek két fia már a SZIGNUM-ban tanul és jövőre itt lesz első osztályos a kislánya is.  Miközben az anyukák és apukák komoly témákról beszélgettek, az óvodások felhőtlenül szórakoztak. A hagyományőrző Luca-napi délután végén a kicsik egy igazi vándormuzsikussal ismerkedhettek meg. – 25 esztendeje járom az országot és a világot a meséimmel, amelyekbe mindig bevonom a gyerekeket és a felnőtteket. Ezúttal a mai ünnephez méltón a hagyományokat járjuk körbe. Kotyolni fogunk, boszorkányt keresünk és biztosan találunk is –vélekedett Gulyás László.