Belföld Hírek

Párszáz anarchista rátámadt a rendőrökre Budapesten

Mily meglepő: szerdán sem jött össze a kormánybuktatás a balliberális pártok, a Soros-egyetem genderaktivistái, a Jobbik és az ellenzéki fake news média alkotta bizarr koalíciónak. Miután hülyét csináltak magukból a parlamentben, néhányan utcára voltak, dugót okoztak, rendőrökre támadtak rá. Az akciójuk rendontásnak és nem tüntetésnek minősül, ugyanis „elfelejtették”azt bejelenteni – írja az Origo.

A Kossuth téren a pár száz tüntető között az ATV szerint ott volt Puzsér Róbert humorista, az LMP főpolgármester-jelöltje és a Soros-aktivista Gulyás Márton is. A Twitter-en közben a magyarellenes Judith Sargentini hergelte az aktivistákat. A sérült rendőrök száma öt. A pár száz fős csoport nem hivatalos vezetője a nulla százalékos támogatottsággal rendelkező, Párbeszéd nevű kamupárt egyik országgyűlési képviselője, Tordai Bence.

Ő azonban nem sok vizet zavart az este folyamán.

A be nem jelentett, így törvénytelennek minősülő ellenzéki rendbontás az Országgyűlés épületénél kezdődött, majd a Margit hídhoz vonultak, amit megpróbáltak „elfoglalni”, de ahhoz túl kevesen voltak, csak egy nagyobb dugót okoztak. Ezt követően a Fidesz Lendvay utcai székházához mentek.

A felvételek alapján a genderaktivisták és a Momentum nevű viccpárt szimpatizánsai rátámadtak a székházat védő rendőrökre. A külföldiek általkitartott balliberális fake news média közben azt hazudta, hogy a rendőrségkönnygázzal fújta le őket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nemsokára sajtóközleményében lerántotta a leplet a legújabb ellenzéki álhírről. Közölték ugyanis, hogy nem alkalmaztak könnygázt a rendontókkal szemben, a valóságban egy dulakodó fújt le két rendőrt gázspray-vel. Két anarchista ezt követően behatolt a székház egyik erkélyére, de ezen a helyszínen is hamar megunták a dolgot és a Kossuth térre vonultak. Közben mások a Lánchíd lezárásával próbálkoztak, de ők sem jártak sikerrel és szintén a Kossuth térirányába távoztak.

Aztán lejátszották a francia himnuszt, ami egyúttal a nemzetközi szélsőbaloldal kedvenc indulója is, a Marseillaise-t, de a dalt nem énekelték, mivel nem tudták annak a francia nyelvű szövegét. Vajon a Soros-egyetemen nem tanítanak franciát?

A tömegben lengtek az EU-s és a vörös zászlók, magyar nemzeti lobogót csak elvétve lehetett látni. A szélsőbalos aktivisták annyira „progresszívek  és haladó szellemiségűek”, hogy a molinóikon csupa XIX. századi kommunistaszlogenek voltak láthatóak,amelyek a soha meg nem valósult munkás-diák összefogásra akartak utalni.

Néhányan trágár szavakat skandáltak és „természetesen” fasisztáznak. Úgy látszik, hogy a genderképzőben mást nem tanítottak nekik. Ezért kár volt kifizettetni a szülőkkel a borsos tandíjat. 

A rendőrökre támadó anarchistákat Twitter-en, a Soros-Sargentini jelentés megfogalmazója, a magyargyűlölő Judith Sargentini szélsőbaloldali holland EP-képviselő hergelte.

Rendőrökre támadtak

Egyesek közben a Kossuth téren dulakodnak, és szélsőbaloldali, anarchista, trágár, illetve olykor gyerekes jelszavakat skandálnak, például a”Be kell mennünk pisilni” rigmust.

A Parlament előtt a folyamatosan fogyatkozó rendbontók előbb a lépcsőknél, majd a déli kapunál próbáltak nyomást helyezni a rendőrökre, sőt rájuk is támadtak.

A Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő aktivisták provokálták a rendőröket, többen füstgránátokat, petárdákat, üvegeket, tojásokat, és sörösdobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök irányába. A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel, ennek ellenére öt rendőr megsérült.

A fokozódó agresszivitás megtörésére a police.hu közleménye szerint könnygázt is alkalmaztak. A rendőrség ugyan higgadtságra intette a demonstrálókat, de nem sok sikerrel.

Helyszíni tudósítónk szerint tudatosan készültek a rendbontók az agresszív fellépésre, ugyanis szóda-bikarbónát osztogattak, ami könnyíti a könnygáz által keltett tüneteket. Néhányan egy építkezésnél kezdtek el bontani, abból a célból, hogy azzal dobálják meg a rendőröket, sőt egy kukát is felgyújtottak.

Az este folyamán a csoport több részre oszlott, az egyik csoport a Lánchídra vonult, ahol a forgalmat akadályozta, a rendőrség a hidat átmenetileg lezárta.

A tüntetők mindenben ellenséget láttak, például az ország karácsonyfája előtt is elkezdték bontani a szánkókordont, sőt egy túszul ejtett szánkót meg is próbáltak felgyújtani.

Éjfél környékén a maradék tüntető a karácsonyfa és a szánkó után egy padot is megpróbált felgyújtani, majd ezt követően a téren található fapadokból egy rakást állították. Miután ezt is megpróbálták felgyújtani, a rendőrség kiszorította az anarchistákat a térről. 

One Response

  1. Remélem ti sokat fogtok túlórázni,és az azért járó fizetést pedig soha nem kapjátok meg!

Comments are closed.