Hírek Kiemelt hírek Színes

Karácsonyi ünnepség volt Makó-Rákoson

Makó-Rákoson a téli, karácsonyi műsornak nagy hagyománya van: ilyenkor összegyűlik a tanyavilág apraja-nagyja, hogy közösen ünnepeljenek forralt bor, tea és kalács társaságában. Az ünnepi műsor után sincs vége azonnal a programnak, hiszen mindenki örömmel marad, hogy beszélgessen, nosztalgiázzon, jól érezze magát.

A Szikszai György Református Általános Iskola tanulóinak műsorát tekinthették meg a Makó-rákosi és a környező tanyavilágban lakók a művelődési házban. Mészáros Sándorné, a művelődési ház vezetője elárulta: mivel a tanyasi gyerekek a Szikszaiba járnak, így saját gyermekeikben, unokáikban gyönyörködhetnek.

Farkas Éva Erzsébet polgármester mellett Kádár József települési képviselő is részt vett az ünnepségen. A képviselő kiemelte, a rákosaiknak azért is fontos ez az ünnepség, mivel a várostól távol élnek, ezért helyben meghitten, egy összeszokott családként tudnak ünnepelni. A polgármester is köszöntötte a tanyavilágban élőket. Beszámolt arról, hogy a város immáron nemcsak Idősbarát, hanem Családbarát önkormányzat is lett. Szót ejtett arról is, hogy Makó 320 évvel ezelőtti újratelepítését ünnepeljük, amelyben a rákosiak segítségét is kéri a város.

– Egy közösség jövője és fejlődése sok mindentől függ. Számunkra elengedhetetlen volt, a leszakadó városrészek, illetve a városközponton kívüli részek fejlődése se maradjon el az elmúlt időszakban, ezért is próbáltunk vidékfejlesztési programon belül a külterületi utakra, tanyaprogramokra pályázni – fogalmazott a polgármester, aki gitár- és énektudását is megmutatta a programon résztvevőknek.

A műsor végére a Mikulás is befutott, akinek a kicsik és a nagyok is nagyon örültek: ahogy Mészáros Sándorné Betti elmesélte, az idősek sokszor mondták neki, hogy ismerték a Télapót, de erre nem volt hagyománya ennek. Ekkor megígérte az idősebb generációnak, hogy minden évben elhozza nekik a rőt szakállút. Nemcsak ezt, hanem a makói önkormányzattól is kaptak segítséget: minden család 5 ezer forint értékű utalványt kapott a karácsony közeledtével.