Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Idén is díjazták a JAG tehetséges diákjait a Gimiesten

A hagyományokhoz híven idén is megrendezték a Makói József Attila Gimnáziumban a Gimiestet, mely során elismerték a diákok munkáját, immáron 23. alkalommal. Ráadásul egy jubileumot is ünnepeltek az esten, hiszen negyed évszázados lett az Erdei Etelka Alapítvány.

Az alapítványt 1993 december 15-én Makó Város Önkormányzatának képviselő-testülete hozta létre abból a célból, hogy díjazzák a gimnázium kiemelkedő biológiai ismereteket felmutató tanulóit, illetve hogy elősegítsék a biológia iránt érdeklődő tanulók ismeretszerzését, továbbá hogy színvonalasabbá tegyék a természettudományos oktatást a JAG-ban.

Mint az esten is elhangzott, a névadó, Erdei Etelka 1958 és ’85 között, 27 esztendeig tanított a makói gimnáziumban. Az alapítvány gondolata is ekkor született meg benne, de akkor titokban tartotta, kollégái, barátai is csak korán bekövetkezett halála után értesültek róla. A hagyományt folytatva idén is meghirdették az alapító szándékának megfelelően a Természetfotó és Ifjú Kutatók pályázatokat.

A természetfotó pályázat I. kategóriájában, az 5-8. évfolyamon a díjazottak:

I. Dömötör Zétény
II. Török Jázmin
III. Králik Edina

A természetfotó pályázat I. kategóriájában, a 9-12. évfolyamon a díjazottak:

I. Juhász Kornélia
II. Berényi Patrika és Kohányi Attila (megosztott)
III. Börzsey Péter

Az Ifjú Kutatók Pályázat II. kategóriájában a díjazottak:

I. Szekeres Réka 11.D
II. Borka Marcell 10.C és Baranyi Armand 11.D
III. Rikács Eszter Imola 10.C és Balázs Szabina 12.D

Mint a fotópályázat díjazottja, Dömötör Zétény elmondta: a családban többen fotóznak, köztük apja is, akivel szeretnek sétálni a Maros-parton, ahol a fiatalok alkotó előszeretettel készít képeket az állatokról telefonja segítségével, ezeket a fotókat pedig a mai napon be is mutathatta.

Az esten bemutatkozhattak a tehetséges gimnazisták és a Makói Magán Zeneiskola tanulói is: a Gimiesten összesen 80 fiatal állt színpadra, mintegy száz percben, szórakozást és elmélyülést hozva a közönség számára.

One Response

  1. Gratulálunk Török Jázmin!!!!!

Comments are closed.