„Azoknak kell elgondolkodni a strasbourgi események után, akik a nyitott ajtók politikáját vallják Európában” – nyilatkozta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes – írja az Origo.

Az olasz belügyminiszter, a migrációellenes Liga olasz kormánypárt vezetője izraeli látogatása során kommentálta a Strasbourgban zajlóeseményeket. A politikus kijelentette, imádkozik a strasbourgi áldozatokért, de az imák már nem elegendőek. Megjegyezte, hogy a strasbourgi események után azoknak kell elgondolkodni, akik a„nyitott ajtók” politikáját vallják Európában.

Az olasz belügyminiszter hozzátette, az én otthonomban csak az előtt tárjuk ki az ajtót, aki rendes ember. Aki erőszakot és pusztítást hoz magával,az iránt nem létezhet szánalom és könyörület.

Matteo Salvini jelezte, hogy Olaszországban azonnal őrizetbe veszik, aki interneten a strasbourgi lövöldözést vagy annak elkövetőjét élteti.A rendőrség „a legmodernebb eszközökkel pásztázza az internetet, azokat a hitványokat keresve, akik mások halálát ünneplik” – jelentette ki. Bejelentette, hogy szerdán az olasz nemzetbiztonsági tanács is ülést tart, és felülvizsgálja a közeledő karácsonyi ünnepek miatti intézkedéseket.

Ahogy beszámoltunk róla, terrortámadás volt kedd este Strasbourg belvárosában a karácsonyi vásáron, egy 29 éves marokkóiterrorista a tömegbe lőtt. A polgármester is megerősítette, hogy három halálos áldozata van a merényletnek. A támadás az európai elit migrációs politikájának a szimbóluma lett: az Európai Parlament kedden Strasbourgban ülésezett, és megszavazták a migráns vízumot. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest