Egy nyertes pályázatnak köszönhetően mintegy négyszázmillió forintból fejlesztik a helyi közösségi és kulturális életét. Ennek részeként nemcsak több szervezetet támogat majd az önkormányzat, hanem egy közösségi tér is kialakításra kerül a Korona emeletén közel 140 millió forintból.

2018 májusában került aláírásra az a támogatási szerződés, amelynek köszönhetően Makó Város Önkormányzata 400 millió forintot nyert. Az infrastrukturális fejlesztések mellett támogatják majd a helyi civil szervezetek, egyházak, sportegyesületek és alapítványok működését és programjait, 24 hónapon keresztül. A szervezeteknek minderre pályázniuk kell majd – tájékoztatta portálunkat Farkas Éva Erzsébet.

– Az infrastrukturális fejlesztésben a kulcsprojekt a Korona épületének felső emeleti részén egy olyan közösségi tér kialakítása, amely hasonló nagyságrendű mint a jelenlegi díszterem, amely elválasztható, két teret kialakító részből fog állni, melyet elsősorban civil szervezetek működéséhez szeretnénk majd biztosítani – mondta el a polgármester.

Farkas Éva Erzsébet továbbá kiemelte: eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik a projektben mintegy 6 millió forint értékben, illetve 68 millió forintból két kisebb kulcsprojektnek a megvalósítására is sor kerül.

– Itt elsősorban szintén olyan közösségi, kulturális térnek a kialakítására pályázhatnak civil szervezetek, amelyek a helyi egyesületeknek biztosítanak találkozási lehetőségeket – fogalmazott a polgármester. Továbbá elmondta: a programok megvalósítása kapcsán a szervezetek összesen 133 millió forintra pályázhatnak, 24 hónap a megvalósítási időszak, és makói helyszínen kell megszervezni a programokat, a minimum alsó határ pedig egymillió forint.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest