A dokumentum kiegészítését rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség Szabó Bálint feljelentéséről, amit a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tett a közelmúltban Szeviép-ügyben.

A dokumentum kiegészítését rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség Szabó Bálint feljelentésével kapcsolatban, amit a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tett a közelmúltban – tájékoztatta a Délmagyarországot Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

A károsultak egy részét képviselő jogász november végén azért fordulta Legfőbb Ügyészséghez – írja a lap, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó Bálint bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.

A Magyar Idők korábban azt írta, hogy a Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészséghez(KNYF) továbbította a feljelentést, amely eljuttatta a Csongrád Megyei Főügyészséghez. Közben a KNYF arról tájékoztatta Szabó Bálintot, hogy a szegedi parkolási botrány kapcsán még 2017-ben tett feljelentése alapján a szegedi regionális osztály folytat nyomozást. Szabó Bálint ebben az ügyben azért tett feljelentést, mert szerinte a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban blokkolja a nyomozást. A KNYF a Magyar Időkkel azt közölte, hogy vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés miatt nyomoznak.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest