Nehéz sorban élők számára adományozott ma tartós élelmiszereket a Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány. A makói Szent István Király templomban rendezett eseményen karácsonyi gondolatok és egy kis vendéglátás is fogadta a megjelenteket.

Makói családok kaptak meghívást helyi intézményeken és óvodákon keresztül a belvárosi katolikus templomban december 11-én tartott adományosztásra. Az alkalom szervezője a Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány volt. A szervezet az idén jött létre abból a célból, hogy az anyagi segítség mellett, lelki, szellemi és erkölcsi támogatást nyújtson a rászorulóknak. Ennek érdekében többek között gyűjtéseket, jótékonysági rendezvények és előadások tartását vállalták fel. – Fontosnak tartjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek érdekeit, a megfogant emberi életet és így a családokat védelmezzük.Tartjuk a kapcsolatot a helyi segítő szervekkel, valamint tanácsadó szolgálat biztosításával, személyes megkeresésekkel, hivatalos ügyintézéssel is próbálunk hatékony támaszai lenni az érintetteknek – tájékoztatott Kovács Bálint Ferencné.

A kuratórium elnökeként elmondta, hogy Hunyadi utcai székházuknál rendszeresen tartanak ételosztásokat, ahol el nem adott péksüteményeket, gyümölcsöket adnak a rászorulóknak, amiket egy megállapodás értelmében az egyik kiskereskedelmi áruházlánc helyi üzletéből hozhatnak el. A mostani alkalomra is itt gyűjthettek munkatársaikkal három napon keresztül adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, valamint helyi vállalkozóktól is kaptak felajánlásokat.

Így 300 csomagot tudtak összeállítani, amelyet egy kis ünnepség keretében nyújtottak át a meghívottaknak. – Ebben az áldott adventi időszakban  ássunk mélyre magunkban, hogy meglássuk igazi énünket és vágyainkat. De nemcsak várakozni kell, hanem készülni is. Ha ezt jól tesszük, akkor karácsonykor találkozhatunk Istennel – hívta fel a figyelmet az ünneplés és a szentmise fontosságára bevezetőjében a szervező.

Kovácsné Jolika a karitatív akció zárásaként közös éneklésre is biztatta az egybegyűlteket, akik az ajándékcsomagok átvétele után egy kis szeretetvendégségben is részesültek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest