Kiemelt hírek Makó Színes

300 csomagot osztottak szét a makói rászorulók közt

Nehéz sorban élők számára adományozott ma tartós élelmiszereket a Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány. A makói Szent István Király templomban rendezett eseményen karácsonyi gondolatok és egy kis vendéglátás is fogadta a megjelenteket.

Makói családok kaptak meghívást helyi intézményeken és óvodákon keresztül a belvárosi katolikus templomban december 11-én tartott adományosztásra. Az alkalom szervezője a Szeretettel Egységben a Családokért Alapítvány volt. A szervezet az idén jött létre abból a célból, hogy az anyagi segítség mellett, lelki, szellemi és erkölcsi támogatást nyújtson a rászorulóknak. Ennek érdekében többek között gyűjtéseket, jótékonysági rendezvények és előadások tartását vállalták fel. – Fontosnak tartjuk, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek érdekeit, a megfogant emberi életet és így a családokat védelmezzük.Tartjuk a kapcsolatot a helyi segítő szervekkel, valamint tanácsadó szolgálat biztosításával, személyes megkeresésekkel, hivatalos ügyintézéssel is próbálunk hatékony támaszai lenni az érintetteknek – tájékoztatott Kovács Bálint Ferencné.

A kuratórium elnökeként elmondta, hogy Hunyadi utcai székházuknál rendszeresen tartanak ételosztásokat, ahol el nem adott péksüteményeket, gyümölcsöket adnak a rászorulóknak, amiket egy megállapodás értelmében az egyik kiskereskedelmi áruházlánc helyi üzletéből hozhatnak el. A mostani alkalomra is itt gyűjthettek munkatársaikkal három napon keresztül adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület szervezésében, valamint helyi vállalkozóktól is kaptak felajánlásokat.

Így 300 csomagot tudtak összeállítani, amelyet egy kis ünnepség keretében nyújtottak át a meghívottaknak. – Ebben az áldott adventi időszakban  ássunk mélyre magunkban, hogy meglássuk igazi énünket és vágyainkat. De nemcsak várakozni kell, hanem készülni is. Ha ezt jól tesszük, akkor karácsonykor találkozhatunk Istennel – hívta fel a figyelmet az ünneplés és a szentmise fontosságára bevezetőjében a szervező.

Kovácsné Jolika a karitatív akció zárásaként közös éneklésre is biztatta az egybegyűlteket, akik az ajándékcsomagok átvétele után egy kis szeretetvendégségben is részesültek.