Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Közel kétszáz fiatal alkotó ábrázolta jövőbeli családi körét

198 általános- és középiskolás diák jelentkezett Az én CSALÁDI KÖRöm – a jövőben címet viselő alkotópályázatra; az egyéni munkák mellett többen közösen adtak be művet Makóról és a térségből is. Hétfő délután nemcsak díjazták az alkotókat, de kiállítás is nyílt a beadott pályaművekből.

– Mivel az idén a családok éve van, ezért egy kicsit jobban a családra fókuszáltunk, nem annyira a karácsonyi ünnepekre, de azért azt lehet látni, hogy a két dolog nagyon is összefügg egymással. Azt a témát gondoltuk ki, hogy “Az én CSALÁDI KÖRöm – a jövőben”, tehát egy saját jövőbeli családot kellett a gyerekeknek elképzelni, amiben már ők a családfők, illetve családanyák – mondta el portálunknak Oláh Nóra művésztanár, a Hagymaház Galéria vezetője, hozzátéve: a téma visszautal Arany János Családi kör költeményére. Oláh Nóra kiemelte kollégái munkáját és a pályázatot övező aktivitást is, hiszen tizenegy felkészítő tanár közel kétszáz diákot küldött a pályázatra.

Hétfő délután nemcsak díjazásban részesültek az alkotók, hanem kiállítás is nyílt műveikből, amely egészen január ötödikéig megtekinthető a Hagymaházban.

DÍJAZOTTAK

Alsó tagozat

Különdíj: Baranyi Dóra
1. Helyezés: Molnár Dániel, Dinnyés Áron
2. Helyezés: Bány Bogi, Szabó Hanna Panna
3. Helyezés: Neparáczki Máté
4. Helyezés: Ilyés Andrea, Domján Roxána, Domján Zóra
Dicséret: Báthory Liza, Sólya Lili Patrícia, Horváth Hanna, Föedl Hédi, Takács Luca, Baráth Dóra, Major Kata, Gregor Szonja, Juhász Mirtill, Molnár Emese

Felső tagozat

Különdíj: Papp Sándor, Ács Loretta Virág, Kriván Kata, Kozma Péter, Kozma Gergő, Varga Richárd, Sóki Levente

1. Helyezés: Farkas-Csamangó Gréta, Simon Gina
1. Helyezés: Hadobás Tamara
2. Helyezés: Szakács Bernadett
2. Helyezés: Adai-Simon Vivien, Dinka Barbara, Farkas Regina
3. Helyezés: Dömösi Lola
3. Helyezés: Králik Edina, Németh Lea
Dicséret: Orbán Anna, Gregor Lilla, Herskovics Eszter, Hajdu Enikő, Rákóczi Odett, Fodor Anna, Szabó Virág Tünde

Középiskola

Különdíj: Savanya Eszter Abigél
1. Helyezés: Ferenczi Fanni
2. Helyezés: Oláh Zsófia
3. Helyezés: Boros Bianka
 4. Helyezés: Hadár Máté

Felkészítő tanárok:Kocsisné Maráczi Margit, Bárdi Andrea, Bertus Barcza Anikó, Halász Imola, Szekeresné Rácz Mariann, Szabó Anita Mária, Balogh Kovács Éva, Győrfi Józsefné, Kúszné Nagy Tímea, Rónainé Török Csilla, Oláh Nóra.