Hírek Kiemelt Makó színes

Közel kétszáz fiatal alkotó ábrázolta jövőbeli családi körét

198 általános- és középiskolás diák jelentkezett Az én CSALÁDI KÖRöm – a jövőben címet viselő alkotópályázatra; az egyéni munkák mellett többen közösen adtak be művet Makóról és a térségből is. Hétfő délután nemcsak díjazták az alkotókat, de kiállítás is nyílt a beadott pályaművekből.

– Mivel az idén a családok éve van, ezért egy kicsit jobban a családra fókuszáltunk, nem annyira a karácsonyi ünnepekre, de azért azt lehet látni, hogy a két dolog nagyon is összefügg egymással. Azt a témát gondoltuk ki, hogy “Az én CSALÁDI KÖRöm – a jövőben”, tehát egy saját jövőbeli családot kellett a gyerekeknek elképzelni, amiben már ők a családfők, illetve családanyák – mondta el portálunknak Oláh Nóra művésztanár, a Hagymaház Galéria vezetője, hozzátéve: a téma visszautal Arany János Családi kör költeményére. Oláh Nóra kiemelte kollégái munkáját és a pályázatot övező aktivitást is, hiszen tizenegy felkészítő tanár közel kétszáz diákot küldött a pályázatra.

Hétfő délután nemcsak díjazásban részesültek az alkotók, hanem kiállítás is nyílt műveikből, amely egészen január ötödikéig megtekinthető a Hagymaházban.

DÍJAZOTTAK

Alsó tagozat

Különdíj: Baranyi Dóra
1. Helyezés: Molnár Dániel, Dinnyés Áron
2. Helyezés: Bány Bogi, Szabó Hanna Panna
3. Helyezés: Neparáczki Máté
4. Helyezés: Ilyés Andrea, Domján Roxána, Domján Zóra
Dicséret: Báthory Liza, Sólya Lili Patrícia, Horváth Hanna, Föedl Hédi, Takács Luca, Baráth Dóra, Major Kata, Gregor Szonja, Juhász Mirtill, Molnár Emese

Felső tagozat

Különdíj: Papp Sándor, Ács Loretta Virág, Kriván Kata, Kozma Péter, Kozma Gergő, Varga Richárd, Sóki Levente

1. Helyezés: Farkas-Csamangó Gréta, Simon Gina
1. Helyezés: Hadobás Tamara
2. Helyezés: Szakács Bernadett
2. Helyezés: Adai-Simon Vivien, Dinka Barbara, Farkas Regina
3. Helyezés: Dömösi Lola
3. Helyezés: Králik Edina, Németh Lea
Dicséret: Orbán Anna, Gregor Lilla, Herskovics Eszter, Hajdu Enikő, Rákóczi Odett, Fodor Anna, Szabó Virág Tünde

Középiskola

Különdíj: Savanya Eszter Abigél
1. Helyezés: Ferenczi Fanni
2. Helyezés: Oláh Zsófia
3. Helyezés: Boros Bianka
 4. Helyezés: Hadár Máté

Felkészítő tanárok:Kocsisné Maráczi Margit, Bárdi Andrea, Bertus Barcza Anikó, Halász Imola, Szekeresné Rácz Mariann, Szabó Anita Mária, Balogh Kovács Éva, Győrfi Józsefné, Kúszné Nagy Tímea, Rónainé Török Csilla, Oláh Nóra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.