Hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

A Mikulás is befutott a második gyertyagyújtásra, Deszkről és Szegedről érdeklődnek Makó ifjúsági programja iránt, térségi polgármestereket látogatott meg Farkas Éva Erzsébet – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Advent második vasárnapján a remény gyertyáját gyújtották meg Makón. Az ünnepség előtt az Angyalsóhaj Alapítvány jóvoltából hét családot leptek meg a Nyugi bárban.

Ifjúsági szakemberek és intézményvezetők látogattak el, hogy megismerjék a MAFIA működését. Weszelyné Véghseő Henriett bemutatta számukra az Ifjúsági Színteret is.

A makói önkormányzat jó kapcsolatot ápol a térségi polgármesterekkel, települési önkormányzatokkal. Karácsony közeledtével Farkas Éva Erzsébet többek között a kiszombori, a magyarcsanádi, az apátfalvi és a maroslelei településvezetőkkel találkozott.

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban, így továbbra is van esélye a továbbjutásra.

Történelmi aranyérmet szerzett a szegedi Jászapáti Petra, Liu Shaoang ezüstérmes lett 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók idénybeli harmadik, kazahsztáni világkupa-állomásán.

A jövő héten is borús, csapadékos idő várható: eső, ónos eső, hó is lehet. Kisebb lehűlésre is készülni kell, többfelé a maximumok is fagypont körül alakulhatnak.

A mai napot pedig a Black Keys dalával indítjuk!