Hírek Kiemelt hírek Színes

Évet zártak a Kertbarátok

Jó hangulatú évzáró rendezvényt tartott a Bruder János Kertbarát Kör, ahol Szikszai Zsuzsanna, a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója tartott előadást. 

Évekkel ezelőtt Luca-estnek indult, azonban az idők során évzáróval egybekötött, kellemes hangulatú délutánná alakult a Bruder János Kertbarát Kör lucázása. Sarró Mihály, a kör vezetője elmondta, ilyenkor évet latolnak, jókat beszélgetnek, esznek és előadást is meghallgatnak. Hétfő délután Szikszai Zsuzsanna, a városi könyvtár és múzeum igazgatója a karácsonyi ünnepkörről és a régi népszokásokról tartott prezentációt a kör tagjainak.

– A kör tagjainak vannak kis kertjei, a Maros árterében bigecsei, ahová nyáron ki szoktunk járni, kicsit megművelni és gazolni is, mert sajnos elég gazos. Nem éri meg zöldséget termelni, de szőlőnek nagyon jó – árulta el a kör elnöke, aki maga évente 500 liternyi bort készít: idén a tramini sikerült neki a legjobban.

A rendezvényre ellátogatott Kovács Sándor települési képviselő is, aki az önkormányzat nevében tette tiszteletét az évzárón.