Hírek Kiemelt hírek Színes

Az ünnepekre készült a Nefelejcs Népdalkör

Nemcsak a karácsonyt ünnepelték, hanem a fennállásuk 10. évfordulóját is a Nefelejcs Népdalkör hétfő délután. Az ünnepségen Toldi János képviselő is részt vett, aki egy kis déli gyümölcsöt is vitt az ünneplőknek.

10 évvel ezelőtt alakult meg a Nefelejcs Népdalkör: mint a vezetőjük, Kabai Lajosné elmondta, kalandos évek állnak mögöttük. Nemcsak tag-, hanem több székhelyváltáson is túl vannak már párszor, de jelenleg a Civil Szervezetek Házában kaptak helyet.

– Jelenleg 15-en vagyunk, ebből 9 hölgy és 6 férfi tagunk van. Sajnos, egyre kevesebben lettünk az elmúlt évek alatt: sok a betegünk, közben voltak elhalálozások is. Új tagokat nehéz toborozni, főleg a fiatalok körében, akik időhiány miatt nem tudnának részt venni a próbáinkon, fellépéseinknek – fogalmazott a vezető. 

Az elmúlt években számos meghívásnak tettek eleget a környező településeken, illetve több minősítőn is részt vett a Nefelejcs.

A 10 éves népdalkörnél tiszteletét tette Toldi János képviselő is. Mint elmondta, a karácsonyi időszakban sok klubnál megfordul, akik meghívják. Mivel egyre több egyesület van a városban, sokkal több helyre kapnak invitálást.