Hírek Kiemelt hírek Makó

A Mikulás is befutott a második gyertyagyújtásra

Advent második vasárnapján a remény gyertyáját gyújtották meg Makón. Az ünnepség előtt az Angyalsóhaj Alapítvány jóvoltából hét családot leptek meg a Nyugi bárban.

Ha advent, akkor jótékonykodás: bronzvasárnap a Nyugi bárban rászoruló családokat, jó tanuló nebulókat ajándékozott meg az Angyalsóhaj Alapítvány. Mint Varga Márta, az alapítvány kommunikációért felelős kuratóriumi tagja elmondta, december első hétvégéjén a makói Tescoban jótékonysági gyűjtés szerveztek, ahol közel 180 ezer forint értékű adomány gyűlt össze. Múlt hétvégén, a jótékonysági sütikóstolón mintegy 170 ezer forintot adakoztak a megjelentek. Farkas Éva Erzsébet polgármester és az Angyalsóhaj Alapítvány fővédnöke a cafetériáját ajánlotta fel a nemes célra, így hét, szerény körülmények között családot és jó tanuló, tehetséges gyermeket tudtak megajándékozni az ünnepek előtt. A személyre szóló csomagok a tartós élelmiszerek mellett játékokat is tartalmaztak.

Az ajándékok átadása után az adventi koszorú második gyertyáját gyújtották meg. Előtte a Maros Táncegyüttes készült rövid produkcióval, illetve Kerekes Éva hegymászó és dr. Nagy Jenő a makói tagkórház igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ezen a hétvégén 50-50 fős delegáció érkezett a városba Nagyszentmiklósról és Őscsanádról, a két testvértelepülésről.

navigate_before
navigate_next

A remény lángját Farkas Éva Erzsébet polgármester mellett Kerekes Éva hegymászó, dr. Nagy Jenő orvos igazgató és Kotormán István lelkész gyújtotta meg. Ezt követően a Mikulás is befutott a Makovecz térre, hogy minden jó gyereket megajándékozzon. A színpadon a Suncity Együttes lépett fel.