Eredményes évet zár a Hagymás Makó Nyugdíjas Klub, Mikulás ünnepség volt a Bajza utcai iskolaépületben, országos szinten úttörő a Galamb a precíziós gazdálkodásban, rangos szakmai elismerésben részesült a Glorius – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Megkezdték a karácsonyi ünnepségek sorát a makói nyugdíjasklubok is, Toldi János szerint bár fontosak a nagy karácsonyi városi rendezvények is, az igazán családias hangulat ezeknél a kis közösségeknél van.

Mikulás-ünnepséget szervezett a Makói Roma Nemzetiségi Önkormányzat a gyerekeknek: a délután során fellépett a Vackor Zenekar, de lehetett kézműveskedni is. Felajánlásoknak köszönhetően szaloncukrot, gyümölcsöt és szendvicset is kaptak a megjelentek.

Országos agrárinformatikai konferenciát tartottak pénteken a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában. A „Precíziós gazdálkodás: mit látunk az iskolapadból, a laboratóriumból, a termőföldekről, a kamarából, a stratégiai műhelyekből?” című szakmai rendezvényen számos előadás várta a résztvevőket a makói iskolában.

A hagyományokhoz híven idén is hangversennyel készült decemberben a Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara. A félévzáró rendezvényen változatos darabokkal készültek a tanulók; az indulók mellett többek között könnyűzenei darabok is előkerültek.

Makó és térsége meghatározó turisztikai célpontja a Grand Hotel Glorius. A négycsillagos szálloda most rangos szakmai elismerésben is részesült; az Év Szállása 2018. versenyében, a vendégek értékelései alapján Minőségi-díjat kapott.

Megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a kormány elfogadta a beruházás két ütemben történő megvalósítását. A határozat rendelkezik a források érkezésének idejéről is.

Előkerült a Jobbik választókerületi elnöke Zeitler Ádám, aki saját bevallása szerint nem bújt el. Elismeri, tudott arról, hogy Kiss Attila a Makói Csípőst kiadó egyesület elnöke, de szerinte jogi kérdés, hogy médiatartalom-szolgáltató e. Az ingyen vállalt társasházkezelői munkája meg lehet versenyelőny, de legalább senkit nem akadályoz meg benne, hogy ugyanennyiért csinálja.

A mai napot pedig Aretha Franklin dalával indítjuk!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest