Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A Zrínyi utcai óvodának gyűjtött könyveket a gyermekkönyvtár

Az októberi Könyvtári Napok keretén belül Nagy Könyv-összefogás címmel könyvadománygyűjtő felhívást tett közzé a Makói Gyermekkönyvtár. Egy hónap alatt 210 darab kötetet ajánlottak fel a Kálvin Téri Református Általános Iskola alsó tagozatosai és a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének 2. z osztálya.

Egy hónapon át gyűjtötte a „kinőtt”, jó állapotban lévő mesekönyveket, leporellókat, mondókás és verses könyveket, valamint ismeretterjesztő könyveket a Makói Gyermekkönyvtár. Joó Zsoltné gyermekkönyvtárostól megtudtuk, az őszi Könyvtári Napok keretén belül Nagy Könyv-összefogás címmel indult az intézmény kezdeményezése, amelyhez két makói általános iskola – a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményéből a 2. z osztály Daróczi Szilvia Tanárnő közreműködésével, valamint a Kálvin Téri Református Általános Iskola alsó tagozatos gyermekei Farka Éva iskolai könyvtáros segítségével – tanulói mozdultak meg.

– A felhívásunkban úgy szerepelt, hogy idén határon innen és túl élő óvodás csoportok részére fogjuk felajánlani a könyvadományt. Egy hónap alatt közel 210 db tiszta, szép igényes mesekönyv gyűlt össze, amelyet a makói Zrínyi utcai óvoda részére ajánlottuk fel – fogalmazott a könyvtáros. – Az intézményvezető, valamint Ankes Jánosné Icuka óvodavezetővel egyeztetve, nagy örömmel fogadták el a felajánlásunkat, amelyet az óvoda csoportjaiban szétosztva a karácsonyfa alá fognak kerülni.

Ennek az ünnepélyes átadására péntek délelőtt került sor a makói József Attila Városi Könyvtár olvasótermében, ahol közel 75 kisgyerek részvételével, a Haramia Együttes közreműködésével zárult le a
Nagy Könyv-összefogás akciónkat.