Kiemelt hírek Színes Térség

A Mikulással kerékpároztak Maroslelén

Nemcsak a maroslelei általános iskolások és a polgármester, hanem a Mikulás is két kerékre pattant a településen. A népes csapat az új bicikliutat is kipróbálta.

Bár hivatalos ünnepség keretén belül még nem adták át, máris rengetegen használják a Makó – Maroslele – Hódmezővásárhely közötti kerékpárutat. Ezt Martonosi György, Maroslele polgármestere is megerősítette.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy elkészült ez a kerékpárút. Több szempontból is: egyrészt, mert összeköti ezt a három települést, amit már nagyon régen szerettünk volna megoldani, másrészt Makó és Maroslele között elég intenzív a kerékpárforgalom. Azt gondolom, ha Vásárhely felé is megépül az út, akkor arrafelé is sokan fognak kerékpározni – fogalmazott a polgármester. Bár a település vezetője autóval jár dolgozni, munka után sokszor biciklizik és gyalogol. – Most, hogy elkészült a kerékpárút, gondolkozok rajta, hogy olyan kerékpárokat veszek a családnak, amelyek alkalmasak hosszabb távok megtételére is.

navigate_before
navigate_next

Mikulás napja alkalmából egy közös kerékpározásra invitálták a gyerekeket, akik nemcsak a polgármesterrel és tanáraikkal, hanem a Mikulással is tekerhettek egyet. Azonban, mielőtt útnak indultak volna, Gyengéné Varga Magdolna rendőr tartott előadást a biztonságos közlekedésről, illetve a kerékpárok helyes felszereltségéről. A 8. osztályos Nagy Attila napi szinten kerékpározik: az iskolába is azzal jár, ha időjárás engedi. Mint elmondta, szerinte sokan járnak Maroslelén biciklivel az iskolába, mivel ez a legegyszerűbb közlekedési forma.

– A leghosszabb táv idáig egy vásárhelyi út volt, ami nem volt fárasztó. Szerintem biztonságosabb lesz a kerékpárúton közlekedni, de én idáig sem féltem különösebben a forgalomtól – mesélte a fiú az indulás előtt.