Belföld Hírek

A magyar családok jövője közös ügyünk

Az ahogyan az ellenzéki politikusok támadják a családvédelmi konzultációt egyértelművé teszi, hogy elveszítették a kapcsolatot az országot és a magyar családokat érintő valósággal – mondta el portálunknak Bálint Gabriella, a Fidesz-KDNP települési képviselője, a Kereszténydemokrata Néppárt Hódmezővásárhelyi Szervezetének elnöke.

– Zajlik az új nemzeti konzultáció, amely kapcsán – csakúgy mint korábban – ismét hangossá vált az ellenzék. Mi a véleménye azokról a megszólalásokról, amelyek szerint szükségtelen megkérdezni a magyar családokat ebben a kérdésben?

– Megdöbbentő, ahogy az ellenzék a családvédelmi nemzeti konzultációt támadja. A szocialista Bangóné Borbély Ildikó az Országházban tépte szét a kérdőívet, egy Gyurcsány-párti képviselő pedig nyíltan a migránsok és nem a családok támogatására buzdított. Úgy tűnik, az ellenzék számára a magyar családok támogatása nem magától értetődő, nem érték és nem is a politikai programjuk része. Ez pedig azt jelenti, hogy a Fidesz iránti gyűlöletük, vagy éppen a saját egzisztenciájuk érdekében vívott sokéves politikai színjáték mára végleg kirántotta alóluk a józan ész és a magyar érdekek szőnyegét. Az ellenzéki politikusok elveszítették a kapcsolatot az országot és a magyar családokat érintő valósággal.

– Miből gondolja, hogy nem támogatnák a magyar családokat?

– Sajnos ez nem csak vélemény, hanem a keserű tapasztalat. Emlékezzünk rá, hogy Gyurcsány és a szocialisták kormányzása idején a gyermekesek voltak a megszorítások első célpontjai. Elvették tőlük a családi pótlékot az egy, és a kétgyermekeseknél kezdték, majd elvették az otthonteremtési támogatásokat, a 3 éves gyest, a megszorításokkal, adóemelésekkel, bölcsőde, óvoda, iskola bezárásokkal pedig meg is nehezítették a családok életét. De nem is kell messzire tekintenünk, hiszen az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket. A családi adórendszer bevezetése és a családi adókedvezmény növelése mellett azt sem szavazták meg, hogy jövőre tovább növeljük a 2 gyerekesek adókedvezményét. Nem támogatták a 3 éves gyest visszaállítását, a gyed-extra bevezetését, és nem támogatták a családok otthonteremtési programját sem, amelyet azóta is rendszeresen bővítünk. Azok a megszólalások alapján, amelyeket nap, mint nap láthatunk, biztosak lehetünk benne: az ellenzék, ha tehetné, megint elvenne a gyerekes családoktól, a bevándorlóknak azonban szívesen adna.

– Mire gondol?

– Nehéz nem észrevenni, hogy míg a magyar családokat erősítő, támogató programokat nem szavazzák meg, az Európai Parlamentben minden bevándorláspárti javaslatot megszavaznak, a magyar parlamentben pedig nem támogatják a bevándorlásellenes intézkedéseket. Ők a bevándorlásban, és nem a gyermekes családok támogatásában látják Európa jövőjét. Ebből is látszik: a politika számukra már nem az országról, a magyar emberekről szól, hanem a Fidesz legyőzéséről és a saját egzisztenciájukról. Ezért is veszítették el a támogatottságukat, mert az emberek nagy része már pontosan látja ezt. Ha valaki mindig csak valami ellen beszél, de soha nem valamiért, ha valaki mindig csak harcol, de soha semmit nem épít, akkor az előbb utóbb zsákutcába viszi, kihasználja és leharcolja a közösségét. Nálunk jobban ezt ma senki sem érzi át: Vásárhely polgármestere a saját politikai harcát vívja a Fidesz és Orbán Viktor ellen, keményen, látványosan és hangosan küzd, még az országot is körbefutja, hogy felkerülhessen a nagypolitika színpadára, miközben a város lassan leépül.

– Miért fontos a családvédelmi konzultáció?

– Leginkább azért, hogy a legfontosabb kérdésben, a család- és népességpolitikában minden magyar ember véleményt mondhasson. A Fidesz-KDNP számára mindig is a gyermek volt és lesz az első. Mi nem migránsokra, hanem a magyar családokra szeretnénk alapozni Magyarország jövőjét. A kormány kész további intézkedéseket tenni, ehhez várja az emberek véleményét. Csak arra tudok mindenkit buzdítani, hogy töltse ki és december 20-ig küldje vissza a kérdőíveket. Magyarország és a magyar családok jövője mindannyiunk közös ügye.