Hírek Kiemelt hírek Makó

30 éves a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar

Jubileumi koncertjét ugyanott, a Szent István Király Plébániatemplomban adta a kórus, ahol 1988-ban az elsőt. Farkas Éva Erzsébet emléklapot adott át a vegyeskar alapító tagjainak.

Megtöltötték az érdeklődők a Szent István Király Plébániatemplomot a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar koncertjén. A kórus 1988-ban alakult, vagyis éppen 30 évvel ezelőtt. Első koncertjüket ugyanitt adták, tudtuk meg a vegyeskar elnökétől.

– Hosszú idő egy kórus életében 30 esztendő, különösen egy olyan együttes esetében, amelyik a kórusmuzsikát szeretne népszerűsíteni. A mai estét két részre bontottuk, az egyik felében adventhez kapcsolódó, a másodikban pedig a jubileumunkkal kapcsolatos dalok fognak felcsendülni. – mondta el Szirbikné Baranyi Éva.

A koncert előtt Farkas Éva Erzsébet megköszönte a tagoknak, a sok fáradozást, amelyet a kórusmuzsika népszerűsítéséért tesznek. A polgármester kiemelte, Dr. Mihálka Györgyöt személyesen is ismerte, és rendkívül tisztelte munkásságáért.

– Utolsó makói interjújában így nyilatkozott: minden, ami történik, a jóisten tudtával történik, és mi benne vagyunk abban a dologban, saját adottságaink alapján, amire küldetést kaptunk. Küldetésünk van, mondta, próbáljuk az embereket jobbá tenni, a zene által is. – emlékezett vissza Dr. Mihálka Györgyre Farkas Éva Erzsébet, hozzátéve: ezt a küldetést azóta is viszi tovább a vegyeskar. A polgármester a kórus alapító tagjainak a jubileum alkalmából egy-egy emléklapot is átadott.

navigate_before
navigate_next