A hagyományokhoz híven idén is hangversennyel készült decemberben a Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara. A félévzáró rendezvényen változatos darabokkal készültek a tanulók; az indulók mellett többek között könnyűzenei darabok is előkerültek.

Minden évben Mikulás tájékán koncerttel készül az ifjúsági fúvószenekar, a hangverseny célja, hogy a szülők meghallgathassák, mennyit is fejlődtek a gyerekek, akik ilyenkor számot adnak arról, milyen eredményeket értek el  – mondta el Csikota József. A zeneiskola karnagy-igazgatója ennek kapcsán kiemelte: nemrégiben nemzetközi fúvószenekari versenyen voltak Prágában, ahol első helyen végeztek, és amely tudásból a mai napon is számot adnak.

Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében szólt az advent szerepéről, a számvetésről, illetve a prágai sikerről és a fúvószenekari világtalálkozóról is. Köszönetét fejezte ki éves munkájukért, illetve hangsúlyozta: a zeneiskola meghatározó közössége a városnak.

Matuszka Eszter is bemutathatta tudását és tehetségét a péntek esti koncerten. Mint portálunknak elmondta: hatodik éve fuvolázik, előtte furulyán játszott. Bár családjában senki nem zenél, számára viszont természetes volt, hogy hangszeren játsszon, hiszen ez kikapcsolja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest