Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Változatos koncerttel adtak számot tudásukról a fiatal tehetségek

A hagyományokhoz híven idén is hangversennyel készült decemberben a Makói Magán Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara. A félévzáró rendezvényen változatos darabokkal készültek a tanulók; az indulók mellett többek között könnyűzenei darabok is előkerültek.

Minden évben Mikulás tájékán koncerttel készül az ifjúsági fúvószenekar, a hangverseny célja, hogy a szülők meghallgathassák, mennyit is fejlődtek a gyerekek, akik ilyenkor számot adnak arról, milyen eredményeket értek el  – mondta el Csikota József. A zeneiskola karnagy-igazgatója ennek kapcsán kiemelte: nemrégiben nemzetközi fúvószenekari versenyen voltak Prágában, ahol első helyen végeztek, és amely tudásból a mai napon is számot adnak.

navigate_before
navigate_next

Farkas Éva Erzsébet köszöntőjében szólt az advent szerepéről, a számvetésről, illetve a prágai sikerről és a fúvószenekari világtalálkozóról is. Köszönetét fejezte ki éves munkájukért, illetve hangsúlyozta: a zeneiskola meghatározó közössége a városnak.

Matuszka Eszter is bemutathatta tudását és tehetségét a péntek esti koncerten. Mint portálunknak elmondta: hatodik éve fuvolázik, előtte furulyán játszott. Bár családjában senki nem zenél, számára viszont természetes volt, hogy hangszeren játsszon, hiszen ez kikapcsolja.