Hírek Kiemelt hírek Makó Sport

Negyedik alkalommal díjazták Makó kiváló sportolóit és edzőit

A hagyományt követve idén decemberben is díjazták a makói sportélet kiemelkedő résztvevőit: a Hagymaházban tartott Sportkarácsonyon a díjak átadása mellett bemutatók is várták a közönséget. Az egyéni sikerek mellett az év sporteseményét is kihirdették.

Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a megjelenteket, illetve Gulyás László sportszerkesztőt, riportert, az est műsorvezetőjét. A polgármester köszöntőjében elmondta: advent időszakában az ünnepi várakozáson túl számot vetünk sporteredményeinkről, sportegyesületek működéséről is.

– És hát advent időszakában mit üzenhetnek makóiaknak, az egész város közösségének a sportolók? Nemcsak azok, akik eredményeket értek el, hanem azok is, akik heti rendszerességgel sportolnak, és az eredményeikkel valamilyen  módon hozzájárulnak az egyesületeiken keresztül. Egyrészt üzenet számunkra az, hogy álmaikért, célkitűzéseikért érdemes küzdeni. Üzenik továbbá azt, hogy soha ne adjuk fel, minden körülmények között, minden élethelyzetben tartsunk ki. És talán a legfontosabb üzenet a város felé, hogy együttműködés, összefogás nélkül egyetlen eredményt, ilyen szintű sikert nem lehet elérni – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet, megköszönve munkájukat.

navigate_before
navigate_next

– Mindenképpen jó ez a kezdeményezés, azoknak is, akik elismerik, és azoknak is, akik kapják az elismerést, hiszen ez azt jelenti, hogy egy sikeres sportélet zajlik a városban, és hát a sikeres sportélet az egyenes út az egészséges életmód felé – fogalmazott Martinek János. A kétszeres olimpiai és  négyszeres világbajnok öttusázó mellett a gálaműsoron részt vett Márton Anita olimpiai bronz érmes és világbajnok súlylökő atléta, Bácsi Péter kétszeres világbajnok birkózó és Frank Tibor ultramaraton futó.

Az átadót különböző bemutatók is színesítették: a résztvevők betekinthettek többek között a Máté Taekwondo & Hapkido Egyesület munkájába, fellépett a Makó Budo Klub aerobik osztálya és a Juhász Gyula Református Gimnázium tanulói, továbbá Szász Kitti négyszeres világbajnok freestyle labdarúgó különleges bemutatóját is megcsodálhatta a közönség.

navigate_before
navigate_next

A Hagymaházban tartott rendezvényen díjazták az év női és férfi sportolóját, az év utánpótlás sportolóját, az év csapatát, az év edzőjét, az év sporteseményét, a sportegyesületek által legjobbnak megnevezett játékosaikat, illetve közönség- és különdíj is gazdára talált. A kuratóriumi különdíjat Kerekes Éva hegymászó és Sebők Árpád atléta kapta. Az idei évben hat országos bajnoki címet begyűjtő 75 éves veterán atléta az idei évét a legeredményesebbnek tartja. A sportoló portálunknak elmondta: jövőre a 75-80-ba indul, amelyben már kevesen vesznek részt, egy-ketten indulnak, így ez már elveszti versenyjellegét, edzeni ettől függetlenül ugyanúgy fog.

 

Az Év Férfi Sportolója

I. Marton Gergely (erőemelő)
II. Debreczeni Gábor (testépítő)
III. osztott helyezés a kuratórium döntése alapján:
Gabnai Győző (roncsderbi)
Bata Zoltán (kick-box)

 

Az Év Női Sportolója

I. Vári Judit (súlyemelő)
II. Panyor Krisztina (terepfutó)
III. osztott helyezés a kuratórium döntése alapján:
Debreczeni Anikó (testépítő)
Juhász Barbara (sakkozó)

 

navigate_before
navigate_next

Az Év Női Utánpótlás Sportolója

I. Sipos Viktória (úszó)
II. Németi Zsófi (taekwon-do)
III. Nagy Ramona (taekwon-do)

 

Az Év Utánpótlás Férfi Sportolója

I. Loós Dominik (kick-box)
II. Domokos Ádám Tamás (úszó)
III. osztott helyezés a kuratórium döntése alapján:
Szeges Richárd (atléta)
Fülöp Kevin (taekwon-do)

 

navigate_before
navigate_next

Az Év Sporteseménye

Aerobik Diákolimpia Kelet-Magyarországi Döntő

Tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó iskolák tanulóinak meghirdetett Kispályás Labdarúgó Országos Diákolimpia Döntője

Grundbirkózás járási döntője

 

Az Év Csapata:

I. Maros-menti UFC U14
II. Duocor-Makói SVSE NB.I.
III. osztott 3. helyezés a szakmai kuratórium döntése alapján:
Majorette: Senior trió
Makó KC NB II. Junior férfi Kézilabda Csapat

 

Az Év Edzője (a kuratórium nem állított sorrendet)

Erdélyi Mátyás (labdarúgás Maros-menti UFC U14, U16)
Kiss Tibor (úszás)
Gera József (taekwon-do)
Hegyi Noel (kézilabda 2017/18. bajnoki év ifjúsági kézilabda NB II. első hely)

 

Közönség díj:

  • Az Év Sportolója: Marton Gergely (erőemelő)
  • Az Év Utánpótlás Sportolója: Horváth Ákos (taekwon-do)
  • Az Év Edzője: Majoros Róbert (erőemelő)
  • Az Év Csapata: a Kálvin téri Református Általános Iskola Makó Jump ugróköteles csapata
  • A kuratóriumi különdíjat kapta: Kerekes Éva (hegymászó) és Sebők Árpád (veterán atléta)