Hírek Makó

Közösen ünnepelt Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos Nemzeti Szövetségének Makói Csoportja

Az 1970-ben létrejött csoport tagjai negyedévente találkoznak, karácsony előtt egy-egy csomaggal is kedveskednek egymásnak.

– Általában 15 fő szokott nálunk összejönni, beszélgetésre, egy kis vendéglátásra, karácsonykor egy kis csomagot is kiosztunk. Azoknak a tagjainknak, akik betegesebbek, ezt személyesen elviisszük. – tudtuk meg Fodor Jenőnétől.

Piroska néni a csoportnak megalakulásától kezdve tagja, édesapját, Tamási Sándort veszítette el a II. világháborúban.

– Szerbiában esett fogságba, és soha többet nem jött haza. Édesanyám ebbe teljesen bele is betegedett, próbáltam én is megkeresni hol nyugszik, de nem sikerült. – mondja az idős asszony, aki azt is elárulta, jelenleg hadiárvaként a nyugdíja mellé havonta 10 ezer forintos támogatást kap, édesanyja azonban hadiözvegyként még nem kapott, mert mire döntés született erről, addigra elhunyt.

A csoport karácsonyi ünnepségén részt vett Kovács Sándor is, aki a képviselői alapjából is támogatja őket. Az önkormányzati képviselőhöz egy kérés is érkezett a részükről, hogy próbáljanak segíteni a csoportnak pályázatok beadásában.

– Évek óta karácsony előtt eljövök én is köszönteni a csoport tagjait, de ennél sokkal régebb óta kapcsolatban vagyok velük, segítettem a hadi sírok felújításánál is. A mostani kérésükben is biztos vagyok bene, hogy tudunk tenni az ügy érdekében, hogy sikeresen tudjanak pályázni. – mondta el Kovács Sándor.