Hírek

A koraszülött életmentést támogatta a Csongrád Megyei Önkormányzat

A Csongrád Megyei Közgyűlés támogatásának jóvoltából, egy új koraszülött újraélesztő géppel gazdagodott a Szentesi Kórház gyermekosztálya. Az eszközt a dr. Bugyi István Kórházért Alapítvány vásárolta a felajánlásból, amely ünnepélyes keretek között került átadásra.

 „Mindig öröm számunkra, ha tevékenységünkkel és társadalmi szerepvállalásunkkal egy jó ügyet segíthetünk, annak pedig külön örülünk, hogy idén a támogatásunkkal beszerzett újszülött újraélesztő géppel életeket menthet a Dr. Bugyi István Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályának felkészült orvoscsapata. Minden beteg esetében fontos, de talán a gyermekek esetében még fontosabb, hogy a legmodernebb eszközök álljanak orvosaik rendelkezésére a gyógyításukhoz.”-  mondta Kakas Béla a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke.

Az ünnepi átadás mellett a Csongrád Megyei Önkormányzat hivatali dolgozói, 2 gyermek rendelőt is saját kezűleg kifestettek, amivel az ellátásban részesülő kisgyermekek kórházban töltött mindennapjait szeretnék színesebbé tenni. Az ajándékozás pillanatait a szegedi Mosolykommandó Alapítvány mosolydoktora, Csatai Gergő segítette, aki lufizsonglőr mutatványaival csalt mosolyt a beteg kisgyermekek arcára.

A megyei elnök az átadást követően végigjárta a kórtermeket, és – a mikuláscsomag átadása kíséretében – köszöntötte a gyermekeket és szüleiket.

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat