Hírek Kiemelt hírek

Lázár Jánost a Civil Rádióban kérdezték

Az országgyűlési képviselő Fiala Jánosnak adott interjút a Civil Rádió ma reggeli műsorában – olvasható a Promenádon.

– Kevés olyan országos téma van, ami érdekli a választókerületem 19 településén élőket. Hetente általában kettő fogadóórát tartok, és inkább a megélhetés, a munka, a család és a nyugdíj foglalkoztatja az embereket, mint a napi magaspolitika – jelentette ki az interjú elején Lázár János annak kapcsán, hogy Fiala János a CEU-ügyről és az orosz fegyverkereskedők kiadatásáról kérdezte volna az országgyűlési képviselőt.

– A térség választópolgárainak 80 százaléka két választás között nem foglalkozik országos politikával. A migráció más kérdés, ugyanis Románia felől folyamatosan érkeznek a bevándorlók, így például Csanádpalotán a mindennapi valósághoz tartozik, hogy a lakosok találkoznak migránsokkal, de ugyanez a helyzet Mórahalom környékén is – magyarázta a honatya.

2019-ben két választás előtt is állunk. Májusban az Európai Parlamenti képviselőkről, októberben pedig a polgármesterekről, képviselő-testületekről szavazunk. Lázár ennek kapcsán elmondta, az EU-parlamenti választás is rendkívül fontos, ugyanis ez meghatározza, hogy az elkövetkezendő 10 évben milyen lehetőségei lesznek Magyarországnak Közép-Európában és Brüsszelben.

Fiala János a hódmezővásárhelyi állapotokra is kitért. Az országgyűlési képviselő erre úgy reagált: ő 20 éve a városért dolgozik, már letette a védjegyét. Ha olyan ügy lesz, amiben tud segíteni, akkor szóljon neki a városvezetés, de a mindennapi politikai harcokban nem vesz részt.

– Hogy a városvezetés és a Fidesz-frakció hogyan harcol egymással, az az ő dolguk. Az elmúlt fél év csak a vitákról és nem az összefogásról szólt. A képviselő-testületnek nincs polgármestere, a polgármesternek pedig nincs testületi többsége. Emellett a városvezetés felvett egy radikális ellenzéki szerepet. Márki-Zay Péter 2022-ben Orbán Viktor kihívója akar lenni, és mindennap kétszer elmondja, hogy Orbán Viktort börtönbe kell zárni. Ezzel nagyon nehéz mit kezdeni – fejtette ki.

A műsorban szó esett még a vásárhelyi bérlakások eladásáról és a Kovács László vezette bizottság vizsgálati eredményéről is. Mindkét téma a grémium elé kerül a városi közgyűlésen holnap.