Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Több milliárdból fejlesztik a mezőhegyesi Ménesbirtokot, életet menthetnek a füstérzékelők, királyhegyesiek szerepeltek a TV2 műsorában, sátrat kapott a Hagymatikum 33 méteres medencéje – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Lázár János, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosa sajtótájékoztató keretén belül értékelte a ménesbirtok idei évét, személyi változásait és ismertette a jövő évi terveket is.

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” országos program részeként Csongrád megyében 40 füstérzékelőt szerelnek fel; Makón és a környező tanyavilágban összesen öt készülék kerül átadásra, a katasztrófavédelem jóvoltából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.

A királyhegyesiek ismerős arcokkal találkozhattak a TV képernyőjén keresztül nemrégiben: Halászné Haiser Mária és családja a TV2-n futó „Mit tenne a gyereked?” című vetélkedőben szerepeltek. A család élvezte a forgatást és a műsort is.

Idén első alkalommal emeltek sátrat a harminchármas medence fölé a fürdőben. Ez nagy segítség mind az oktatási intézmények, mind a Makói Úszó Klub Sportegyesület számára, ugyanis így nem csak a Tanuszodában tudnak órát tartani.

Zeitler Ádám a Jobbik új választókerületi elnöke a Csongrád Megyei Önkormányzatban kirobbant Kiss Attila-botrány után teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, még a testületi ülésekre se megy be.

Mintegy háromezer település részesülhet támogatásban jövőre a Magyar falu program keretében, amelyre 2019-ben a kormány 150 milliárd forintot fordít – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szerdán az M1 aktuális csatornán.

A mai napot pedig a Jackson 5 dalával indítjuk!