Hírek Kiemelt hírek Térség

Játék a fejlesztés szolgálatában

A 2018-2019-es tanévben a Szegedi Városi Kollégium Fodor József Tagintézménye az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Tehetség Program támogatásával egy 60 órás szakköri foglalkozásból álló Logiqsakk elnevezésű programot valósít meg.

A „Hazai és határon túli köznevelési intézményekben működő komplex tehetséggondozó program” megvalósításával a kollégium célja a tehetségígéretek támogatása, elsősorban gondolkodásuk, kommunikációs készségük, szociális kompetenciájuk fejlesztése. Mindezt változatos módszerekkel és sok-sok játék megismertetésével (nyelvi, matematikai játék, kártyajáték, táblajáték) kívánják a kollégium tanárai elérni.

A program megvalósítása csapatépítéssel, valamint kommunikációs és nyelvi játékokkal kezdődött, melyekkel a további foglalkozások sikerét, a diákok együttműködését, egymás felé irányuló nyitottságát szándékoztak megalapozni. A foglalkozások során a diákok játékismerete bővült, játékélménye erősödött. Körükben nagy sikert aratott a pályázat segítségével beszerzésre került Concept, valamint Tabu játék; a Tabu játékhoz önállóan közel húsz feladványt készítettek.

A különböző kollégiumi csoportból összekerült diákok elfogadják, segítik egymást. A társas hatékonyság, a figyelem, a képzelőerő fejlődése már most eredményként jelenik meg. A megkezdett utat többféle kártyatípus megismertetésével folytatják, kiaknázva a bennük rejlő fejlesztési lehetőségeket.