Hírek Kiemelt hírek Térség

Újabb feljelentés Márki-Zay Péter ellen

A harmadik rágalmazási per indulhat rövid időn belül Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi független, de a teljes ellenzék támogatásával győztes polgármester ellen. Szabó Bálint már másodszor fordult bírósághoz Márki-Zay – véleménye szerint törvénysértő – kijelentései miatt. – írja a Magyar Idők.

Aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tett tegnap Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester ellen.

A jogász azért fordult a Hódmezővásárhelyi Járásbírósághoz, mert Márki-Zay miközben egy Facebook-bejegyzésben védelmébe vette a Szeviép-ügyben Botka László MSZP-s polgármestert, arra utalt: a Lázár János, a választókerület ország­gyűlési képviselője által a Szeviép-károsultak kártalanítására kijárt 2,4 milliárd forint állami támogatásból akár százmilliós tételt is kaphatott Szabó Bálint. Sőt, arra is célzást tett, hogy ebből a pénzből esetleg visszacsoroghatott Lázár Jánosnak is. Szabó Bálint lapunknak annyit mondott, hogy a bíróság előtt bebizonyosodik majd: Márki-Zay hazudik.

Hódmezővásárhely első emberének nem ez az első ügye Szabó Bálinttal, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezető igazgatója már korábban is feljelentette Márki-Zay Pétert. A jogász akkor is aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet elkövetett rágalmazás miatt perelte be a polgármestert. Tette ezt Szabó azért, mert Márki-Zay egy tévéinterjúban többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte őt. Az ügyben a makói bíróság a két fél kibékítésére tett kísérletet, Márki-Zay elnézést is kért Szabó Bálinttól, de a sértett nem fogadta el a bocsánatkérést. Szabó Bálint úgy fogalmazott, hogy reméli, legalább felfüggesztettre ítélik Vásárhely polgármesterét.

A két büntetőügy mellett egy személyiségi jogi per is folyamatban van, miután a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ beperelte Márki-Zay Pétert. Utóbbi még március végén Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselőjelölt fórumán sértegette nagy nyilvánosság előtt a kórházat, többek között azt mondta: „Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják.”

Erre a kórház főigazgatója néhány nappal a lakossági fórum után, mintegy ötven munkatársa előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette ki, hogy Márki-Zay Péter rágalom- és gyűlöletkampányt folytatott a kórház ellen. – Az intézményt és az ott folyó ellátást minősítő állításaival megsértette a kórház 570 dolgozójának becsületét – mondta akkor Kallai Árpád.

Márki-Zay Péternek a perek és saját politikai karrierjének építése mellett – nagy erőkkel a Mindenki Magyarországa Mozgalmat szervezi – azért jut ideje Hódmezővásárhelyre is, a napokban például Lakatos Bélával, Ács bukott polgármesterével tárgyalt a lehetséges együttműködésükről. Lakatos Béla maga jelentette be a Facebookon, hogy Hódmezővásárhelyre megy dolgozni. Márki-Zay ennél többet is elárult, elmondta, hogy pályázatírás és gazdaságfejlesztés területén keresték az együttműködési lehetőségeket. Lakatos botrányokkal tarkított múltjáról diszkréten csak annyit említett meg, hogy Ács korábbi polgármestere indulatos kijelentései-ről is ismert.

A valóságban ennél lényegesen többről volt szó, még májusban ugyanis napvilágra került egy hangfelvétel, amely szerint Lakatos még polgármesterként minősíthetetlen hangnemben beszélt a város egyik iskolájának tanáraival. Ács polgármestere „pofán veréssel, torokelvágással” fenyegetőzött, sőt egy pedagógust egy autó motorházának tetejére lökött, a településvezető végül júliusban lemondott.