Hírek Kiemelt hírek Makó

Hova tűnt… Zeitler Hill?

„Lassú az autó, szép lassú, gépészkedik egy kicsit, de hát bírja ez az autó kérem tisztelettel, ki kell még bírnia.” Zeitler Ádám a Jobbik új választókerületi elnöke a Csongrád Megyei Önkormányzatban kirobbant Kiss Attila-botrány után teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, még a testületi ülésekre se megy be.

Két héttel ezelőtt írtuk meg, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés megszűntetheti Kiss Attilának, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselő-jelöltjének megbízatását összeférhetetlenség miatt. Ez nem sokkal később meg is történt, ekkor pedig valami nagyon megváltozott a makói Jobbik háza táján.

Persze a nyilvánosság kerülésére már korábban is utaltak jelek, de a totális csend csak ez után következett. Czirbus Gábor alpolgármester több sajtótájékoztatón is jelezte, Zeitler Ádám eltűnt, hiába várják, hogy válaszoljon rengeteg kérdésre, ami nem túl férfias viselkedés.

Kakas Béla versenyigazgató-helyettes leinti a futamot – a dráma megtörténik

Bár a makói Jobbik elnök a bíróságon akarja megtámadni az őt kizáró határozatot, az tagadhatatlan, hogy a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke meglengette a kockás zászlót, ennyi volt, a Makói Csípős kompromittálódott, a kettős ügynök lebukott, a kimenekítése kudarcba fulladt.

Korábban még, ha a kérdésekre nem is válaszoltak, legalább a Jobbik házi hírportálján mosdatták a szerecsent, több-kevesebb sikerrel. Most már ott is kezd kínossá válni a megjelenés, igaz, ők jelenleg elsősorban azzal vannak elfoglalva, hogy eltüntessék a gazdasági tevékenységre utaló reklámoknak még a nyomait is az oldalról.

Lehet, hogy elfogyott az üzemanyag, lehet, hogy valami végleg lejárt benne

Az utolsó két testületi ülésen mindenesetre Zeitler Ádám nem vett részt, ezeket ilyen-olyan okkal még próbálták bevédeni, de ez sokáig nem mehet így tovább. Nem csak a képviselő testület, a makóiak, sőt a (lassan nullába tartó) Jobbik szimpatizánsok is megérdemlik, hogy a párt önkormányzati képviselője kilépjen a fényre és válaszoljon a kérdésekre.

Emlékeztető: ilyen, amikor Zeitler Ádám elmegy a testületi ülésre

Facebook-posztokban nem lehet kimagyarázni mindent, vagy otthon a TV előttről betelefonálni a testületi ülésre. Azt értjük, hogy Kiss Attila korábbi kampányfőnökeként, jelenlegi választókerületi elnökként gyakorlatilag védhetetlen, hogy ne tudott volna párttársa összeférhetetlenségéről, de a közvélemény már csak olyan, hogy pletykál.

Miért nem áll ki? Ha nem tudott róla, miért nem határolódik el Kiss Attilától? Ha nem tudott róla, akkor miért nem tudott róla? Egyetért a törvénytelenséggel, vagy elítéli azt? Mikor vesz részt újra testületi ülésen?

A Jobbiktól a választók nem a menekülést szokták meg. Így nem elég, hogy a sorozatos hibák, még a megfutamodás is ráég a makói párttagokra. Ne felejtsük el, hogy az is válasz, ha nincs válasz. És akkor még nem is beszéltünk a személyesen Zeitler Ádámhoz kötődő társasházi közös képviselő ügyről, amelyben szintén vannak kérdések. Miközben Czirbus Gábor még azt is felvetette, ha máshogyan nem, legalább zárt ülésen mondjon valamit. Minél tovább tart a csend, annál kínosabb ez az egész.