Hírek Sport

A makói sportélet kiemelkedő résztvevőit díjazzák csütörtökön

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Sportkarácsony, amely során hat kategóriában díjazzák a sportolókat, csapatokat, edzőket, illetve az év sporteseményét is kihirdetik.

– Szeretnénk elismerni a makói sportolók teljesítményét, úgy ahogy tettük az előző években is. Nemcsak a sportolókat várjuk sok szeretettel, hanem minden kedves érdeklődőt – mondta el portálunknak Czirbus Gábor alpolgármester – a díjátadók mellett nagyon neves vendégek is érkeznek ezen a délutánon: elég, ha csak a műsorvezető személyét mondom, Gulyás Lászlót, aki évek óta házigazdája az eseménynek

A rendezvényen részt vesznek továbbá a magyar sportélet kiemelkedő személyei: Martinek János, kétszer olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok öttusázó, Márton Anita olimpiai bronzérmes, világbajnok atléta súlylökésben, Bácsi Péter, kétszeres világbajnok birkózó, Frank Tibor, ultramaraton futó.

A díjakat összesen hat kategóriában adják át a kuratórium döntése alapján, amelyek a következők: az Év Női és Férfi Sportolója, az Év csapata, az Év sporteseménye, az Év utánpótlás sportolója, az Év edzője, illetve a Közönségdíj.

Az ingyenes programon bemutatók is várják a résztvevőket: fellépnek a Juhász Gyula Református Gimnázium tanulói, freestyle bemutatót tart Szász Kitti, színpadon lesz a Máté Taekwondo & Hapkido Egyesület és a Makó Budo Klub aerobikkal, továbbá közreműködik Janicsek Roland.

Az alpolgármester kiemelte: minden makói sportegyesület a legjobbját megnevezheti, és ő díjat fog kapni, ennek odaítéléséről az egyesület vezetősége dönt. Czirbus Gábor továbbá megjegyezte: csak makói sportegyesületben versenyzőket díjaznak, mivel nagyon széles lenne a skála, ha a Makóról elszármazottakat vagy máshol sportolókat is díjaznák, továbbá nagyon nehéz lenne erről begyűjteni információkat, így csak makóiaknak hirdették meg a versenyt.

 

Borítókép: archív fotó