Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Skót alapítványtól kapott eszközöket a vásárhelyi és makói kórház

A Robert Burns Alapítvány már 15 éve támogat kórházakat Magyarországon, Budapest után vidéken is egyre több projektben vesznek részt vidéken is. Három, gyermekellátásban hasznos eszköz beszerzését támogatták a két kórházban.

Nyíregyháza, Pápa, Orosháza és Zalaegerszeg mellett most Makón és Hódmezővásárhelyen is támogatja a kórházakat a Robert Burns Alapítvány, amelynek képviselője, Douglas Arnott és egyik fő partnerük, Stuart McAlister, az Inter Relocation Kft. igazgatója is ellátogatott a városba.

Velük tartott az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Iain Lindsay is. Érkezésük célja, hogy az alapítvány által adományozott infúziós készülékeket átadják, és egy kicsit megismerjék a kórház működését.

– Maga az alapítvány és az elődje körülbelül 20 éve végzi a tevékenységét, kórházakat, illetve szociális projekteket támogatunk, amelyben hátrányos helyzetű gyermekek vannak. Minden projekthez egy-egy partnert keresünk, akik felajánlanak egy összeget, és ezt mi ugyanannyival pótoljuk. – mondta el az alapítvány működéséről Douglas Arnott. Hozzátette, a mostani eszközbeszerzésben a partnerük az Inter Relocation Kft, amely vezetője, Stuart McAlister révén már korábban is részt vett másik projektben.

navigate_before
navigate_next

A brit vendégeknek Farkas Éva Erzsébet mutatta be néhány szóban a várost, kiemelve, hogy az önkormányzat is igyekszik minél több forrást az egészségügybe csoportosítani, így több rendelő lett felújítva a városban, és 500 millió forintból egy teljesen új épület is megvalósul.

Dr. Havasi Katalintól, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó orvosigazgatójától megtudtuk, a három speciális infúziós eszköz összértéke mintegy 1,2 millió forint.

Az eszközök működésével kapcsolatban Dr. Papp Ferenc, a makói kórház gyermek osztályának főorvosa elárulta, ezekkel rendkívül pontosan lehet az infúziót és a gyógyszereket adagolni, így a gyermekorvosok számára nagy segítség, hogy ezentúl rendelkezésre áll majd.

 

2 Responses

  1. Sajnos nincs gyermekosztaly a korhazban, csak gyermekellatas.

Comments are closed.