Kiemelt hírek Makó Sport

Pakson képviselte a várost a MR Power Sportegyesület

Második alkalommal szervezték meg a PPC Deadlift Cup-ot Pakson, ahol három makói versenyző is részt vett. Marton Gergely, Miklai Péter Pál és Totobé Áron újabb remek eredményekkel öregbítették a város hírnevét.

Két új versenyzőt is a MR Power Sportegyesület színeiben köszönthettek a PPC Deadlift Cup versenyen. A 22 éves Miklai Péter Pál közel egy éve kezdett el edzőterembe járni azzal a céllal, hogy testtömegét növelje. Bő féléve kóstolt bele az erőemelésbe Majoros Róbert és Marton Gergely által.

  Nagy megtetszett, hogy nagy súlyokat emelgetnek és mind a külsejükön, mind az eredményeiken látszott az erőemelés hatásai. Kipróbáltam én is, elkezdtem a három alapgyakorlatot, később Robi erőemelő edzéstervet készített nekem, július körül – fogalmazott Péter.

A Pakson megrendezett verseny volt az első, amelyre nevezett a fotózással foglalkozó makói srác. Mint elmondta, igazából a megmérettetésre idő közben készült fel. A felhúzóversenyen 160 kilogrammot teljesített, ezzel egy második helyezést ért el Pakson. Elárulta: erre az erőpróbára 72 kilóról 69,6 kilóra kellett lefogynia, ezért biztos, hogy máskor más súlycsoportban indul a Junior kategóriában. Péter a versenyen jól érezte magát és jó tapasztalatokat szerzett. Úgy véli, ebben a sportban nem ellenfelek, hanem versenytársak vannak.

Totobé Áron is most vett részt első versenyén: az ifi korcsoportban indult -110 kilogrammos súlycsoportban. Áron 200 kilót húzott fel, amellyel a második helyet szerezte meg.

A makói srác közel két éve kezdte az erőemelést Majoros Róbert keze alatt. A két fiatalt a „versenyveteránok”, Marton Gergely és Majoros Róbert készítette fel. A PPC Deadlift Cup-on Gergely vett részt, mivel Róbert ebben az időben Kijevben versenyzett.

– Sajnos, nem a terveim szerint alakult a verseny, mivel többet szerettem volna, de így is sikerült megszereznem az első helyet és az abszolút első helyezést az ifi Junior korcsoportban 280 kilogrammos felhúzással – mesélte Gergely. – Ismételten nagyon nagy élmény volt ez a verseny így, hogy versenytársakat is tudtam magammal vinni Makó színeiben, de a régi barátokkal is sikerült találkozni.

Az erőemelést és a MR Power Sportegyesületet egy órához tudja hasonlítani: nem csak egy fogaskerék miatt működnek jól, hanem a többi alkotóelem, egység miatt is. Az összefogás fontos ennél a sportágnál is.

– Úgy érzem, lassan felkerülünk az erőemelők térképére az egyesületünk és a barátaink révén – tette hozzá a világbajnoki címmel rendelkező sportoló. 

Fotók: MR Power Sportegyesület.