Hírek Kiemelt hírek Térség

Makó: 24 milliárd, Hódmezővásárhely: 800 millió

A térség országgyűlési képviselője szerint Makónak minden sikerül, Hódmezővásárhelyen meg nem megy semmi. A beruházások előkészítése katasztrofális állapotban van, a kormány így nem tud segíteni.

– Jelen pillanatban Makó városában 24 milliárd forint beruházásról van döntés, amit Orbán Viktor kormánya hagyott jóvá, ezért nyugodtan mondhatjuk azt, hogy teljesítette amit ígért. Makónak minden sikerül, Hódmezővásárhelyen meg nem megy semmi. Ez a helyzet. – válaszolta újságírói kérdésre Lázár János a vásárhelyi Modern Városok Program kapcsán.

A térség országgyűlési képviselője szerint a Németh László Gimnázium fejlesztését kivéve az összes beruházás előkészítése katasztrofális állapotban van a városvezetés miatt, így pedig a kormány nem tud segíteni.

– Nincs min, és nincs mit segíteni. A Németh László Gimnázium meg fogja kapni a 800 millió forintos támogatást, egyedüli programként, amely támogatásra alkalmas állapotban van, az is még Almási István munkájának köszönhetően. – mondta el csalódottan Lázár János  a vásárhelyi fejlesztésekről.

Mint korábban beszámoltunk róla, a térség országgyűlési képviselője szerint Makón tudatos építkezés van, az iparűzési adó bevétel 2012 óta a duplájára emelkedett, 3 százalék alatt van a munkanélküliség, az idegenforgalmi adó bevétel hatszorosára nőtt.

A város néhány éven belül utolérheti Gyulát, hiszen hat év alatt 10 ezerről mintegy 44 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma. Arról is született kormánydöntés, hogy egy új szálloda építésére 70 százalékos támogatást nyújt a kormány.

– A Magyar Turisztikai Ügynökség nem kevesebbet állít, mint hogy a makói beruházások megvalósulásával 150-200 ezerre emelkedhet a vendégéjszakák száma. – mondta el Lázár János a turisztikában rejlő lehetőségekről.