Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásként tekint az újvárosi sportcsarnok megépítésére a kormány, Kiszely János Pálné lett Apátfalva alpolgármestere, a makói tévének adott interjút Lázár János, Pölös Zoltán, down-szindrómás alkotó természetfotóiból nyílt kiállítás Szegeden – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Nemrégiben a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásként tekint az újvárosi sportcsarnok megépítésére. Czirbus Gábor alpolgármester az újvárosi sportcsarnok ügye kapcsán elmondta: minden akadály elhárult az elől, hogy minél hamarabb megépülhessen a sportcsarnok, emellett összegezte az utóbbi évek sportinfrastruktúrát érintő beruházásait, illetve hangsúlyozta az úszómedence fontosságát is.

Az alpolgármester személyéről is döntöttek a hétfői apátfalvi testületi ülésen: Szekeres Ferenc polgármester Kiszely János Pálnét javasolta erre a feladatkörre, akit a képviselő-testület 5:2 arányban választott meg. A polgármester hangsúlyozta, az újdonsült alpolgármester társadalmi megbízatásból fogja végezni a munkáját, amelyhez Szekeres Ferenc is sok sikert kíván.

A makói tévének adott interjút Lázár János: Az országgyűlési képviselő idegenforgalomról, közlekedési fejlesztésekről és a jövő évi választásokról is beszélt a Makói Városi Televíziónak.

Vizsgálják a Botka Lászlót is érintő feljelentést – a Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNYF) továbbította azt a feljelentést, amelyet a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint tett annak gyanújával, hogy a közelmúltban első fokon lezárult perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket.

A tegnapi napon, a Fogyatékkal élők világnapja alkalmából kiállítás nyílt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. Pölös Zoltán “Zozó” Négy évszak a kertben című, 24 fotóból álló tárlatát december 31-ig tekinthetik meg a látogatók.

A mai napot pedig Katy Perry dalával indítjuk!