Hírek Ország-világ Sport

Egyre népszerűbb a labdarúgás a lányok körében

Hat éve rendezték meg először a Keri Kupát a hetedikes és nyolcadikos tanulók számára. A hagyomány idén is folytatódott, kedd délután a lányok mérhették össze tudásukat labdarúgásban. Földeákról, Csanádpalotáról és természetesen Makóról is érkeztek fiatal sportolók az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő tornára.

– Ilyen létszámban nem vettek még részt tanulók, ez mutatja, hogy egyre népszerűbb a labdarúgótornánk, egyre több gyerek szeretne sportolni, versenyezni, amely nagyon jó hír – hangsúlyozta Kozák György. A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma kollégiumvezetője továbbá elmondta: bár a foci alapvetően férfias sportág, az utóbbi időkben egyre népszerűbb a lányok körében is,  országos szinten is egyre nagyobb szerepet kapnak a női csapatok. A torna kapcsán portálunknak úgy fogalmazott, hogy az elsődleges cél, hogy elősegítsék a gyerekek sportolási igényének felkeltését, illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak a versenyidőszak végeztével is a sportolásra – a kupa alkalmával pedig a végzős általános iskolás diákok az intézményt is megismerhetik.

navigate_before
navigate_next

Bartucz Fanni családjában mindenki sportol, ő maga atlétikával foglalkozik, emellett kézilabdázik és klubszinten egy éve focizik Makón. A nyolcadik osztályos sportoló is részt vett a kupán a katolikus iskola színeiben, mint elmondta, leginkább hátvédként játszik, de van, hogy csatárként is részt szokott venni a mérkőzésekben.