A Fogyatékkal élők világnapja alkalmából kiállítás nyílt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épületében. Pölös Zoltán “Zozó” Négy évszak a kertben című, 24 fotóból álló tárlatát december 31-ig tekinthetik meg a látogatók.

1992 óta december harmadika a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. Magyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek számát. A világnap lehetőséget teremt arra, hogy elősegítse a fogyatékkal kapcsolatos kérdések jobb megértését, és támogatást biztosítson a fogyatékkal élők méltósága, jogai és jóléte érdekében.

Pölös Zoltán a fényképezést nagyapjától, Dr. Tildy Zoltántól, a természetvédelmi szakembertől, kiváló természetfotóstól tanulta. Képeit teljesen önállóan készíti, eredeti képkivágásban és digitális változtatás nélkül kerülnek a közönség elé, akárcsak eddigi 15 kiállításán.

Dr. Juhász Tünde köszöntőjében örömét fejezte ki a megvalósult kiállítás kapcsán, amely számos értékre irányítja rá a figyelmet. A kormánymegbízott szólt a kiállító személy értékéről, arról az értékről, hogy lássuk meg egymásban a csodát, illetve arról a természetszemléleti értékéről is, amellyel Dr. Tildy Zoltán is rendelkezett.

– Advent van, a csodavárás időszaka. Ilyenkor egy kicsit talán jobban figyelünk magunkra, a minket körülvevőkre, a körülöttünk lévő világra, környezetünk értékeire. Ez a kiállítás úgy hiszem segít abban, hogy még többet vegyünk észre belőlük – emelte ki dr. Juhász Tünde.

– Mindenekelőtt életemnek egyik legnagyobb elismerését szeretném megosztani önökkel, veletek. Mégpedig azt, hogy Zozó, Pölös Zoltán, akinek a kiállításán itt együtt vagyunk, barátjának nevezett és a barátjának tart. Számomra a barátság, ahogy ő fordul felém, az a barátság egy örök, megmaradó érték – fogalmazott Juhász András lelkipásztor. A Csongrádi Református Egyházmegye esperese megnyitóbeszédében megemlékezett arról, hogyan is ismerte meg az alkotót, illetve a történeteken keresztül mesélt magáról Zozóról, illetve különleges látásmódjáról is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest