Iraki, afgán, és moldáv migránsok is szerettek volna bejutni Magyarországra a rendőrség azonban megakadályozta, mivel a tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A rendőrök 2018. december 3-án 3 óra 25 perckor egy szerb honosságú kamionban két, majd 5 óra 30 perckor további két határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában.

Ellenőrzésük során a férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

December 1-én 12 óra 55 perckor három határsértőt tartóztattak fel Röszke közigazgatási területén. A férfiak iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2018. december 1-én 14 óra 15 perckor fogták el a két határsértőt. A férfiak magukat moldáv állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a kirendeltségre előállították őket, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Forrás: police.hu/Borítóképünk illusztráció

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest